Så i allersidste øjeblik har jeg netop fået lavet kransekage. Egentlig er jeg ikke specielt vild med kransekage, men min mand vil gerne have det og synes det hører sig til nytårsaften. Det, kombineret med en rest marcipan i køleskabet, gjorde udslaget og jeg har for første gang lavet bagt kransekage. Det er en lille portion med kun 8-10 stykker, så du kan med fordel gange op, hvis du har brug for flere.
Opskrift på kransekage
8-10 stykker
170 gram marcipan
50 gram mandler
70 gram rørsukker
1 æggehvide
40 gram chokolade
Glasur (flormelis og en smule æggehvide)
Kom mandler og rørsukker i minihakkeren og kør det fint. Kom æggehviden ved og kør det til en grød til sukkeret er opløst. Ælt sammen med marcipanen til du har en jævn dej. Kom dejen i køleskabet i minimum en time.
Rul i pølser og skær 8-10 stykker. Kom dem på en bageplade med bagepapir.
Bages ved 200 grader i cirka 10 minutter.
Køl af. Smelt chokoladen over vandbad og dyp enderne af kransekagen heri.
Bland flormelis og en smule æggehvid til glasur. Lav den tyk, så den ikke flyder. Lav bare en ganske lille portion. Jeg brugte en frysepose med et lille hul i hjørnet til at fordele den.
Har i set mine snekugle muffins? De er perfekte til nytårsdesserten. Se opskrift HER
Lav hjemmelavede skumfiduser – opskrift HER