Brændte mandler på panden

brændte mandler på panden opskrift

Brændte mandler på panden hører sig ligesom bare til julen ikk’? Og der findes et utal af meninger om hvordan de skal laves, så jeg har måske sat røven i klaskehøjde. Men sådan her foretrækker jeg dem. Let karameliserede, men stadig med knasede sukker. Er det ikke sådan du fortrækker dem, så tilpasser du blot opskriften. Nedenfor finder du en video, som tydeligt viser fremgangsmåden. Det er ikke svært at lave brændte mandler på panden, men det kræver lidt tålmodighed. Og kendskab til processen, for det ser en kende mystisk ud, når vandet fordamper og sukkeret er helt tørt. Her er det du skal samle tålmodighed og fortsætte. Det skal nok blive godt, når sukkeret begynder at smelte. Så er spørgsmålet blot, hvor smeltet du synes det skal være?

Panden er ikke den eneste måde du kan lave brændte mandler på. Faktisk fungerer det også super godt at bruge mikroovnen. Og det tager kun fem minutter. Opskriften på brændte mandler i mikroen finder du HER.

Når nu vi er i julehjørnet, så synes jeg næsten også at hjemmelavede skumfiduser skal nævnes. Det er nemlig lettere end man tror, kræver ganske få ingredienser og så smager de altså bare fortryllende godt.

Opskrift på brændte mandler

▢ 100 g mandler
▢ 100 gram sukker
▢ 1 tsk vaniljesukker
▢ 1 tsk kanel
▢ 3 spsk vand

 

Kom alle ingredienserne på panden og varm op ved middelvarme. Rør konstant under opvarmningen. Når sukkeret smelter, bliver det sammen med vandet til en tynd sirup. Fortsæt den konstante omrøring. Pludselig begynder siruppen at tykne og når vandet fordamper krystalliseres sukkeret omkring mandlerne. Mandlerne skal have ganske kort tid herefter under omrøring, for lige at lade en smule af sukkeret karamellisere. Men pas på, at det ikke får for længe.Hæld de brændte mandler ud på et stykke bagepapir og lad dem køle.


FØLG MED PÅ INSTAGRAM


Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?