Hjemmelavet hyldeblomstsaft

De sidste år har jeg lavet hjemmelavet hyldeblomstsaft og efter pigerne er kommet til er det skønt at vide præcis hvad der er i den saft, som man servere for dem. Ikke at jeg på nogen måde er hellig, for besvares der er jo en god sjat sukker i. Men hjemmelavet føles nu alligevel lidt bedre.

Det er ganske enkelt og hyldeblomsterne kan jo findes overalt i naturen, lige i denne tid.

Opskrift på hjemmelavet hyldeblomstsaft

Cirka 2 liter hyldeblomstsaft

  • 30 hyldeblomstskærme
  • 600 gram rør sukker
  • 3 økologiske citroner i skiver
  • 1 spsk citronsyre
  • 2 liter kogende vand

Klip stilkene af hyldeblomsterne – de kan gøre saften bitter.

Læg blomsterne i en gryde eller stor skål. Du skal endelig ikke skylle hyldeblomsterne, da du således også skyller noget af smagen af. Blot ryst for insekter. Saften sies til sidst og der ryger de sidste urenheder fra.

Skær citronerne i skiver. Pres noget af saften ned i skålen over blomsterne og læg skiverne ovenpå.

Hæld rørsukkeret over.

Hæld citronsyre på.

Følg også med på Instagram

Tilsidst tager du det kogende vand, hælder i og røre rundt. Sæt låg på.

Sæt gryden i køleskabet i 3-4 dage.

Herefter tager du saften og hælder den gennem et rent klæde, så alle urenheder kommer fra. Der kan være lidt “grums” på bunden af saftflaskerne når du har hældt derover. Det er bare pollen. Jeg skolder flaskerne inden brug 🙂

Hvis du sætter saften i køleskabet holder den cirka en uge. Hvis du tilsætter Atamon (konserveringsmiddel) forlænger du holdbarheden betydeligt.

Saften skal blandet med 4-6 vand alt efter hvor meget hyldeblomst smag du ønsker.

Tip:

Hæld saften på flasker og sæt i fryseren – tag op efter behov, så slipper du for konserveringsmiddel.

Det færdige resultat – hyldeblomstsaftevand, som nu står på bunden af fryseren – klar til at tage op som vi skal bruge det.

Find også opskrift på //Hjemmelavet Mokai // Syrensaft // Rabarbersaft // Rabarber crumble // Hindbærdrøm

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?