Jordbærtærte – bedre end bagerens – Nanna Pretzmann
Lækre pitabrød med falafel - hurtig og let opskrift 

Jordbærtærte – bedre end bagerens

image

Jordbærtærte

Jordbærtærte

Vi kender den alle – vel nok især fra bageren. Det er min egen personlige favorit og jeg har umådeligt svært ved at gå forbi et bager vindue med den i uden at købe noget. Det er naturligvis jordbærtærte jeg referer til. Idag da jeg gjorde min ugentlig indkøb fandt jeg over en skøn og stor bakke jordbær til spotpris og mine tanker faldt straks på sæsonens første jordbærtærte. Som tænkt så gjort og lynhurtigt var de nødvendige ingredienser havnet i indkøbsvognen med hjælp fra mine tre poder. Jordbærtærte er forresten meget simpelt og let at lave. Det kræver overhovedet ikke de store bage evner, men det tager dog lidt tid, da den skal køle et par gange undervejs imellem lagene. Så lad dig ikke skræmme af længden på opskriften. Denne jordbærtærte er med mazarin-og chokoladebund og en lækker mascarponecreme.

 

Opskrift på jordbærtærte

Cirka 6-8 personer
Mørdej:
5 dl hvedemel
100 gram smør
1 dl flormelis
1 æg
Mazarinmasse:
100 gram marcipan
1 1/2 dl rørsukker
50 gram smør
1 æg
1 dl mel

Marscaponecreme:
1 vaniljestang
1/2 dl flormelis
250 gram marscaponeost
2 dl fløde

Det skal du også bruge
:

100 gram mørk chokolade
500-600 gram friske jordbær
Tærtefad med diameter på cirka 25cm


Step 1: mørdejen
Smulder smørret i hvedemelen indtil det er uden klumper. Tilsæt flormelis samt æg og saml dejen. Rul til en kugle og stil på køl i minimum en halv time.


Step 2: mazarinmassen 
Skær marcipanen i små stykker og ælt det godt sammen med rørsukker. Brug eventuelt en elpisker. Tilsæt smør, æg og hvedemel og pisk godt sammen.


Step 3: bag tærte
Tænd ovnen på 200 grader (varmluft). Tag mørdejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord. Den kan godt klistre lidt. Jo kolderen den er, jo lettere er den at rulle ud. Kom dejen over tærtefadet. Jeg brugte et med en diamanter på 25cm. Fordel mazarinmassen over mørdejen.. Kom i midten af ovnen og bag indtil gylden. Cirka 10-15 minutter. Min fik 13 minutter. Lad tærten køle inden næste step.

 

Step 4: kom chokolade på jordbærtærten
Smelt chokoladen over vandbad og fordel det ud over mazarinmassen. Kom i køleskabet indtil chokoladen er stivnet.

 

Step 5: lav marscapone creme 
Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og bland det sammen med flormelisen. Tilsæt marscapone samt fløde og pisk cremen op til den er tyk og luftig. Fordel herefter på tærten.

 

Step 6: pynt med jordbær
Skær jordbærrene ud som du ønsker og pynt kagen. Jeg skar i halve og pyntede med lidt citronmelisse. Det var lige det haven bød på. Desværre er min jordbærmynte ikke dukket op endnu. Når den gør tænker jeg, at den bliver perfekt pynt.

Velbekom:)

 

Find også opskrift på // Hjemmelavet skumfiduser // Toffifee cheesecake // P-tærte kage // Hjemmelavet knækbrød //

 

Vind et skumdyr fra Units HER

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre pitabrød med falafel - hurtig og let opskrift