Spinatsnegle med pizzafyld – perfekte i madpakken – Nanna Pretzmann
Pitabrød med spinat

Spinatsnegle med pizzafyld – perfekte i madpakken

Basserne her bagte jeg inden vi drog mod USA. Ungerne er altid sulten i det øjeblik, at vi står i lufthavnen og en sølle sandwich koster 99,5,-. Derfor har vi altid både madpakke og snacks med hjemmefra. Og spinatsneglene var et kæmpe hit og forsvandt, som dug for solen.

Det skønne ved dem er, at stortest alt kan bruges som fyld. I denne omgang brugte vi bare ost og pizzasauce, fordi det var de rester, som køleskabet indeholdte. En anden gang er det måske en rest kylling, peberfrugt, kødsauce eller noget helt fjerde. Egentligt er det jo kun fantasien, som sætter grænser!

Opskrift på spinatsnegle med pizzafyld

Cirka 25 spinatsnegle med pizzafyld

25 gram gær

3 spsk olie

5 dl vand

1 tsk honning

2 tsk salt

100 gram frisk spinat (kan erstattes af frossent)

200 gram durummel

Cirka 500 gram hvedemel

 

Fyld

Pizzasauce (jeg bruger blot en færdiglavet)

1 mozzarella bøf á 125 gram skåret i små stykker

100 gram smuldret feta

 

Rør gæren ud i en smule af det lunkne vand. Pas på vandet ikke er for varmt. Det kan dræbe gæren og så får du ikke et luftigt og lækkert resultat, da dejen ikke hæver op og bliver lækker og luftig. Resten af vandet kommer du sammen med spinaten og køre det til en masse med stavblenderen.

Kom de resterende ingredienserne i – med undtagelse af hvedemelet. Hvedemelet gemmer du nemlig tilsidst og kommer i, lidt efter lidt indtil, at dejen er mættet. Det er bedre at bruge lidt for lidt, end lidt for meget. Dejen kan godt klistre en del på grund af spinaten, men prøv at holde igen med melet.

Ælt dejen meget grundigt. Herefter skal dejen hæve under klæde, i minimum halvanden time, på køkkenbordet. Gerne længere. Det gør den blot mere lækker og luftig.

Kom rigeligt med mel på bordet inden du ruller dejen ud  (cirka 55x35cm). Fordel pizzasaucen, fordel mozzarella og feta. Rul dejen stramt på den lange led. Skær snegle på cirka 2 cm brede.

> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<

Lad efterhæve i cirka 20 minutter.

Bages i cirka 20 minutter ved 200 grader (alm ovn).

Kan med fordel fryses.

Find også opskrift på // Spinatboller // Kærnemælksboller med gulerod // Gulerodsbrud med skinke // Squashbrud // Squashboller // Burgerboller med rødebede // Verdens bedste hvidløgsbrød med mozzarella og feta //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pitabrød med spinat