Hjemmelavet rabarbersaft – let opskrift

0.0 from 0 votes
hjemmelavet rabarbersaft
hjemmelavet rabarbersaft

Hvis der er noget, som hører den danske sommer til, så er det jordbærtærte og hjemmelavet rabarbersaft. Jeg vil vove at påstå, at den pinke rabarber drik smager intet mindre end fantastisk og præcis af dansk sommer. Hvis altså en drik kan smage af sommer?!

Opskrift på hjemmelavet rabarbersaft

Så da solen netop skinner og min rabarberplante havde massevis af stænger tænkte jeg, at det da vist var tid til en lille portion hjemmelavet rabarbersaft. Den er i øvrigt let og hurtig at lave. Det gør sig jo gældende for både saft og marmelade. Jeg overvejer faktisk om vi mon skal udvide køkkenhaven med endnu en rabarberplante. Vi har en jordbærrabarber og må indrømme, at jeg ikke har den store erfaring med andre sorter. Mon nogle af jer har?

Rabarbersaft kan bruges både til det oplagte, nemlig vand, men der kan altså også komme nogle lækre drinks ud af det.

Et lille tip til at peppe saften op er at lave isterninger med skiver af jordbær i. Det ser så lækkert ud og jordbær og rabarber klæder hinanden gevaldigt. Hvis du ligge inde med lidt flere jordbær kan du også tilsætte nogle til din saft.

Her på siden finder du også opskriften på både hyldeblomstsaft og hyldeblomstsaft med jordbær. Begge dele smager i øvrigt fantastisk. Server det f.eks. til verdens bedste pandekager. Det er min farmors opskrift og den er altså et must-try. Mine børn elsker de pandekager ligeså meget som jeg selv gjorde, da jeg var barn. De er virkelig verdens bedste pandekager – uden overhovedet at have lovet for meget. Hemmeligheden bag dem er at skabe dejlige stunder, som med tiden bliver til dejlige minder.

Hjemmelavet rabarbersaft

Recipe by NannaPretzmann.dk
0.0 from 0 votes

Gyldne pinke dråber, aka. hjemmelavet rabarbersaft

Ingredienser

  • 500 gram rabarber

  • 1 liter vand

  • 2 dl rørsukker

  • 1 stk. vaniljestand (korn og stang)

Sådan gør du

  • Start med at rengøre rabarberen (fjern blade og skyld for jord) og snit den herefter i tern.
  • Kom rabarberternene i en gryde med vandet, rørsukker, vaniljekorn og vaniljestang. Kog til rabarberne er møre.
  • Find en si/dørslag og læg et klæde (f.eks. et viskestykke) over. Hæld saften over og lad dem dryppe helt af. Tryk det sidste af saften forsigtigt ud af rabarberne.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Find også opskrift på // Hyldeblomstsaft // Jordbærtærte // Sunde sommer is // Toffifee cheesecake // Solbærmarmelade // Græskarboller // Pizza boller //

Follow:
Share:

4 Comments

  1. Micha
    31. maj 2016 / 4:26 pm

    Skal det blandes med vand ?

  2. Michelle
    13. juni 2016 / 9:31 pm

    Hvordan er forholdene når det blandes med vand bagefter???

    • 14. juni 2016 / 9:34 am

      Det kommer an på hvor stærkt du synes saften skal være – det er jo lidt en smagssag 🙂 Jeg blander cirka halv halv ☺️

Leave a Reply


Looking for Something?