Indeholder affliate links
Lækre muffins med æble/kanel fyld og flødeskum i en swirl på toppen. Smager fantastisk og minder om æbletærte – bare bedre. Både store og små var vilde med æble muffins herhjemme og jeg må indrømme, at jeg glæder mig til at kunne lave dem med æbler af egen avl fra haven.
De ternede muffinforme passer perfekt til den lidt moderne udgave af noget ret traditionelt.
Opskrift på muffins med æble/kanel fyld og flødeskum
Cirka 10 styks
Muffinsdej:
- 1 æg
- 1 dl rørsukker
- 100 gram smør
- 3 dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 dl mælk
Æble/kanel fyld:
- 1 dl mel
- 50 gram smeltet smør
- 1 dl brun farin
- 1 spsk kanel
- 1 æble (uden skræl) i tern
Pynt:
- 1/4 l fløde
Step 1: muffins
Sukker, vaniljesukker & smør piskes hvidt og luftigt. Tilsæt æg og pisk. Bland de tørre ingredienser og vend dem i dejen sammen med mælken. Fyld dejen i muffinforme. Jeg bruger altid en muffin bageplade, det er så meget lettere. Ingen væltede muffinsforme. Fyld kun formene halvt med dej, da der også skal være plads til kanelfyld og æbler.
Step 2: æble/kanel fyld
Rør mel, smør, farin og kanel sammen til en tyk dej masse. Fordel over muffins og kom derefter æbler på. Tryk fyld og æbler lidt ned i dejen.
Bages ved 180 grader (alm ovn) i cirka 20-25 minutter.
Lad køle.
Step 3: pynt
Når dine muffins er afkølet er det tid til at pynte. Pisk fløden og brug tyl/sprøjtepose til at lave en swirl. Du trykker egentlig blot ud imens du laver et lille drej med hånden. Super simpelt. Jeg brugt en 1M tyl.
Find også opskrift på // One pot pasta med kødsauce // Snickers cupcakes // Pizzasnegle // Twix cheesecake // Rabarbersaft //eller alle opskrifter HER
Mmmmh, hvor ser det bare lækkert ud! 🙂
God weekend!
Kram,
http://nikkilund.dk
Forfatter
God weekend 😉
Hvordan er de dagen efter? Hvis man nu venter med at komme flødeskummet på 😊
Forfatter
Det kan du sagtens 🙂