Fredagskagen: Cheesecake med havtorn

cheesecake-med-havtorn havtorn-cheesecake cheesecake-med-havtorn

Ligesom i sidste uge, så består hovedrollen i denne opskrift af bær fundet i naturens helt eget skattekammer. Altså plukket af egen hånd. I denne uge er det havtorn, som vist må siges at være det nye sort. Og med god grund. Et enkelt bær skulle indeholde samme mængde c-vitamin, som en hel citron. Jeg vil ikke begynde at påstå, at min kage ligefrem er sund, men det skulle havtorn altså være. Og jeg må indrømme, at jeg er fan af dem. Min mor laver den lækreste havtorn marmelade, som både jeg og pigerne er store fan af. Den smager himmelsk. Skulle man ikke være så heldig at bo i nærheden af havtorn buske, så kan man altså også finde dem på frost i velassorterede supermarkeder. Mine bær har også været en tur i fryseren inden brug, så det ændre altså ikke noget på selve opskriften. Faktisk er det allerletteste, når man skal plukke havtorn at klippe grenene af busken, smide dem i fryseren og ryste bærrene af, når de er frosne. Grene er nemlig fyldt med pigge og det kan være lidt en udfordring at plukke bærrene uden at blive revet itu.

Opskrift på cheesecake med havtorn

8-10 personer

Kiksebund:

300 gram digestive kiks

150 gram smør

 

Cheesecake masse:

400 gram Philidelphia smørost

1 stang vaniljestand

6 tsk flormelis

1/2 liter fløde

2-3 tsk revet citronskal (smag til)

 

Havtorn gelé:

2 dl friskpresset appelsinsaft

1 dl rørsukker

200 gram havtorn

3 blade husblas

 

Step 1: kiksebund

Kiksene skal smuldres. Jeg brugte min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Herefter kan du bruge en springform eller f.eks. en bagering på et kagefad som mig. Jeg brugte en diamanter på 22 cm, men vil du have kage lidt højere, så brug 20 cm.

Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af bagering/springform. Sæt i køleskabet.

 

Step 2: Cheesecake masse

Skrab vaniljekorn ud og miks det med flormelis. Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding. Hæld fløden og pisk til blandingen ikke tykner mere. Smag til med citronskal.

Stil det i køleskabet et par timer inden du laver geléen.

 

Step 3: havtorn gelé:

Kom husblassen i koldt vand i cirka 10 minutter.

Kom appelsinsaften samt rørsukker i en gryde og kog det op indtil sukkeren er smeltet. Tag husblassen op ad vandet og kom den i gryden. Vent på den smelter og hæld så havtorn i.

Lad geléen køle lidt af inden du hælder den på cheesecaken. Hæld forsigtigt, så du ikke laver en fordybning med strålen.

Lad stivne i køleskabet i 2-3timer inden servering.

cheesecake-med-havtorn havtorn

Follow:
Share:

1 Comment

  1. Emine
    7. oktober 2017 / 9:29 am

    Skal flødes piskes til flødeskum inden den piskes sammen med smørosten?

Leave a Reply


Looking for Something?