Jeg har hørt en masse om fastelavnsboller med skildpaddecreme inden, at vi tog til Danmark. Men jeg er faktisk ikke faldet over dem endnu. Dog lød det så godt, at jeg besluttede mig for, at lave nogle selv. Og det var egentligt ganske let. Gider man ikke døjes med at lave wienerbrødsboller selv, så kan de altså købes klar til at bage, fra frost, i f.eks. Føtex. Nogle gang skal man bare hoppe over, hvor gærdet er lavest, så den søde tand kan blive stillet.
I øvrigt så vil jeg også lige anbefale, at du stikker næsen forbi min opskrift på gammeldags fastelavsboller. De er altså, uden at rose mig selv for meget, vanvittigt gode! Er du ikke til skildpadder, så kan jeg også anbefale at lave dem med hindbærskum.
Fastelavnsboller med skildpaddecreme
16 styk
Wienerbrød
25 gram gær
2 dl lunt mælk
6-8 dl hvedemel
1/2 dl rørsukker
50 gram blødt smør
1 æg
1 knivspids salt
300 gram koldt smør (skal bruges til udrulning)
1 æg til pensling
Remonce
50 gram smør
50 gram sukker
50 gram marcipan
Skildpaddecreme
1/2 liter piskefløde
8 store skildpadder á 28 gram
Glasur
Flormelis
Kakao – den til bagning
Vand
Pynt
16 små skildpadder
Find fremgangsmåden til wienerbrødsbollerne lige HER.
Smelt skildpadderne. Enten over vandbad eller i en skål i mikroen. Jeg gjorde det sidste. Gav 30 sekunder og rørte, 30 sekunder mere og rørte til det sidste chokolade var smeltet sammen. Lad køle ned.
Hæld fløde og den smeltede skildpadde massen sammen i. Pisk massen til fløden bliver til skum.
Glasur laves ved at blande flormelis, kakao og en lille smule vand. Gerne en tyk en, så løber den ikke så let.
Flæk wienerbrødsboller. Brug eventuelt tyl til at komme flødeskummet, så det får et pænt mønster. På med låg og kom en klat glasur på toppen.
>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<
Find også opskrift på // Gammeldags fastelavnsboller // Semlor – svenske fastelavnsboller // Vandbakkelses kat // Vandbakkelse med hindbærskum //
Waou totalt lækkert, det skal jeg da prøve lave 🙂
Tak for dine altid lækre opskrifter 🙂
En skøn weekend til du og familien 🙂
Forfatter
Hvor er du sød Tina
Ser mega lækkert ud, dem vil jeg prøve at lave.
Men jeg kan ikke helt læse ud fra fremgangsmåden, hvor remoncen kommer ind i billedet 😅
Forfatter
Det kommes i klatter på dejen. Det står i fremgangsmåden ☺️