Sy gardiner til campingvognen

Sy gardiner til campingvognen

Sy gardiner til campingvognen Endelig fik jeg taget mig sammen til at støve symaskinen af og sy gardiner til Grandessen. Til dig der måske ikke har læst med HER, så er Grandessen vores campingvogn. En ældre frøken fra start 70’erne. Vi er i fuld sving med at sætte hende i stand. Hun trængte til en kærlig hånd, men vi forsøger samtidig, at redde hvad der reddes kan af oprindelig inventar og detaljer. Hun er nemlig født helt og aldeles charmerende og den charme vil vi gerne bevarer.
Men tilbage til de der hjemmesyede gardiner til campingvognen, så har jeg aldrig prøvet at sy gardiner før. Men jeg kastede mig ud i det og egentligt var det jo overraskende let og jeg brugte langt kortere tid end jeg havde troede.

Når du syer gardiner til campingvognen

Inden du kaster dig over projekt nye gardiner i campingvognen skal du have anskaffet dig lidt materialer.

Det skal du brug til at sy gardiner

  • Stof (jeg har brugt voile hør look struktur fra Stof & Stil)
  • Matchende sytråd
  • Rynkebånd (jeg købte i Jysk – 33mm 10/m pk)
  • Gardinglidere/gardinkroge (jeg har brugt gardinglidere uden fod – varenummer 718130) samt gardinstop
  • Saks, målebånd og nåle

Sådan går du i gang med at sy gardiner til campingvognen

Jeg havde på forhånd læst mig til, at længden på gardinstangen skal ganges med 1 1/2 eller 2. Så har man bredden på stoffet til gardinerne.
Jeg målte gardinstangen over et vindue i vognen til at være 137 bred og valgte derefter, at gange bredden med 2. Det vil sige at hver gardin skulle være 137 bredt.
Til længden (63) lagde jeg blot 7 cm, for at få det lidt under kanten på vinduet. Husk altid at tage højde for sømrum. Brug eventuelt bagepapir til at lave en skabelon.
Når du har klippet stoffet ud, så zigzag eventuelt kanterne inden du laver ombuk på kanterne og syer dem. Hvor store ombukkene skal være er en smagssag, men valget påvirker selvfølgelig længden på stoffet, så husk at tage højde herfor.
Rynkebåndet placeres 0,5-1 cm fra toppen. Træk snorene en smule ud og bind en knude, så de ikke forsvinder, når du rynker gardinet senere i processen. Rynkebåndet syes fast på begge sider.  Pas på, at du ikke rammer snorene. De skal kunne trækkes sammen.

Sy gardiner til campingvognen

Når rynkebåndet er syet fast trækker du i snorene og rynker gardinet, inden det monteres. Det skal være den halve længde af vinduet. Lav en knude på snorene.
Sæt gardingliderne i. I Grandessen er der lidt specielle gardinstænger, som kræver gardinglidere uden fod. Det er ikke standard. Jeg har fundet dem hos et campingcenter. Varenummeret er 718130, skulle du lede efter de samme. Der fandt jeg også gardinstop (varenummer 718120), som passer perfekt i enderne af gardinstangen. De forhindre, at gardinet køre af skinnen, når man trækker i det.
Jeg har placeret gardingliderne i rynkebåndet med cirka 8 cm afstand.

Sy gardiner til campingvognen

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?