Under vores besøg i Vilnius fik vi en salat med syltet spidskål. Det smagte så fantastisk, at det gav mig lysten til selv at sylte spidskål. Det er i øvrigt ganske let og så smager det helt fantastik. I salat, i en sandwich, som tilbehør til aftensmaden. Brug det som du ville bruge syltede rødløg eller syltede agurker.
Opskrift på syltet spidskål
2 små spidskål
5 dl æblecidereddike
7 dl vand
2 dl sukker
1 tsk peberkorn
Skær spidskålen i passende stykker eller riv det på et rivejern.
Kom æblecidereddike, vand og sukker i en gryde og varm på til sukkeret opløses. Tilsæt peberkorn.
Husk at skolde opbevaringsglassene med kogende vand inden du kommer spidskålen og væsken over.
Find også opskriften på // Tørmarinerede agurker // Kibinai – litauiske frikadelleboller // Pasta med avokadocreme og rejer //
Hvor længe kan syltet spidskål holde sig?
Forfatter
Det kan holde sig i måneder, så længe man har skoldet glasset (og låget) grundigt inden spidskålen kommes i.