Opskriften her har jeg fået af min fars litauiske kone, som ofte tørmarinerede agurker og servere dem, som tilbehør til nærmest alt. Jeg har ikke tidligere fået dem i Danmark, men jeg forenemmer de er ret traditionelle i Litauen. Med god grund, for de er simple at lave og smager ganske forrygende.
Min fars kone bruger små agurker. Sorten med små pigge, som let skrubbes af. De sælges overalt i Litauen, men herhjemme er jeg ikke faldet over dem, så jeg bruger skoleagurker istedet.
Opskrift på tørmarinerede agurker
10 skoleagurker
3 fed hakket hvidløg
3-4 tsk havsalt
En stor håndfuld dild
Skær hver agurk i 4-6 stykker afhængig af størrelsen.
Kom i en bøtte og tilsæt hakket hvidløg, dild og salt. Kom låg på bøtten og ryst.
Agurkerne skal trække en times tid inden de spises. Ellers er de for salte.
Kan snildt holde et par dage i køleskabet.
Find også opskrift på // Frisk pasta med kantareller // Risotto med svampe // Pasta med avokadocreme og rejer //