Verdens bedste veganske risalamande

Vegansk risalamande Vegansk risalamande opskriftJeg elsker min fars risalamande. Det er den bedste, som jeg nogensinde har smagt. Den er luftig, smager skønt af vanilje og er dejlig cremet. Men nu, hvor vi ikke spiser mælkeprodukter mere, har jeg jo måtte klø mig lidt i hovedet over, hvordan risalamande så skulle smækkes sammen.
Men jeg har presset de bedste tips ud af min kære fader og været i køkkenet ret så mange gange, for at finpudse opskriften og for at teste forskellige brands. Men nu synes jeg altså også, at den sidder lige i skabet! Faktisk vil jeg nærmest vædde på, at de fleste ikke engang ville opdage, at det er en vegansk risalamande, som de indtager. Den smager forrygende!

I opskriften nævner jeg de produkter med navn, som jeg bruger til, at lave risalamande. Jeg vil anbefale dig, at bruge de samme. Det synes jeg giver det bedste resultat.

Kog gerne risengrød dagen i forvejen.

Opskrift på vegansk risalamande

130 gram grødris

1/2 liter Naturli usødet soyadrik

1/2 liter Naturli mandeldrik

75 gram rørsukker

2 vaniljestænger

2-3 dl Alpro whipping

1 spsk citronsaft

100 gram hakkede smuttede mandler

 


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Tænd din ovn på 200 grader.
Usødet soya- og mandeldrik kommes i en gryde (som kan tåle at komme i ovnen). Tilsæt rørsukker og flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom begge dele i gryden sammen med grødrisene. Koges op ved svag temperatur. Lige inden det begynder, at koge kommes gryden (med låg på) i ovnen i 30 minutter.

Når de 30 minutter er gået tager du gryden ud. Lad grøden køle helt af under låg. Vær ikke bekymret, hvis den virker lidt flydende. Den skal nok samle sig.

Hæld kogende vand over mandlerne. Lad dem stå i 5-10 minutter, smut dem så og hak dem herefter groft.
Kom Alpro og citronsaft i en skål og pisk i cirka 10 minutter. Citronsaften er  vigtig, da den hjælper “fløden” med holde formen.
Fisk vaniljestænger ud ad gryden. Tilsæt mandlerne i den afkølede risengrød. Vend forsigtigt fløden i. Lidt efter lidt til du synes, at den har den rette konsistens.

Voila den bedste veganske risalamande klar til servering med en omgang kirsebærsauce.

Vegansk risalamande opskrift

Follow:
Share:

1 Comment

  1. Kristian
    9. januar 2023 / 9:15 pm

    Hvornår kommer du risene i gryden?

Leave a Reply


Looking for Something?