Sandwichboller med en rest kartofler

Sandwichboller med en rest kartoflerSandwichboller med en rest kartoflerBetragt sandwichbollerne her, som en grundopskrift, hvor mel kan udskiftes og kerner kan tilføjes. Det er egentlig kun din fantasi, som sætter grænser. Jeg ynder at smide 2 spsk aktiv surdej i, fordi det virkelig gør noget godt for dejen og smagen, men det kan undlades.

I denne portion har jeg brugt en rest kartoffel efter julemiddagen. Til fyld brugte jeg salat, flæskesteg, mayo og rødkål. Altså en fantastisk måde, at bruge resterne fra julemenuen på en lækker ny måde.

Vil du lave en lyn version af sandwichbollerne, så brug istedet 25 gram gær og lad dejen hæve i mindst et par timer. Det er slet ikke det sammen, men er ok i en snæver vending og giver bestemt også med et lækkert resultat.

Opskrift på sandwichboller med en rest kartofler

10-12 stykker

5 gram gær

5 dl lunken vand

1 tsk honning

2 tsk salt

100 gram speltmel

450 gram hvedemel

200 gram kogte kartofler

2 spsk surdej (kan undlades)

 

Start med at rør gær, vand, honning, salt og mel sammen til en tyk grød. Vend det blot hurtigt sammen og lad det så stå i en god halv time. Mos kartoflerne og tilsæt dem sammen med 2 spsk surdej.
Giv dejen fuld skrue på din køkkenmaskine i 10-12 minutter.

Hold øje med dejen, imens den kører. Konsistensen vi ønsker er nærmest som tyggegummi. Glat og smidig. Den vil begynde, at kravle op ad dejkrogen. Hvis den ikke er nået der efter 7-8 minutter tilsæt en smule mel mere. Cirka en spsk ad gangen. Men tilsæt endelig ikke for meget. Dejen skal være våd og klistret. Det er nemlig hemmeligheden bag det luftige og lækre resultat.

Dejen skal stå et par timer på køkkenbordet, og hæve inden du smider den i køleskabet natten over.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Sandwichboller med en rest kartoflerVip dejen ud på et bord strøget med mel. Del dejen i 10-12 stykker. Brug en dejskære dyppet i vand.

Kom på et stykke bagepapir. Bagepladen varmes med i ovnen og bollerne (på bagepapiret) flyttes direkte derover på.

Bages ved 250 grader i 12-15 minutter. Har du et bagestålvil jeg varmt anbefale, at bruge det. Det giver et helt andet og bedre resultat.

Tip – dyp eventuelt den ene side i solsikkekerner eller havregryn. Det smager fantastisk.

Sandwichboller med en rest kartofler

 

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?