Lyder det en smule mystisk og tungt med kartofler i dit bagværk? Jeg lover, at resultatet er både luftigt, blødt og lækkert. At bruge en rest kogte kartofler, til bagning, er vitterligt den ideelle stop madspilds løsning.
Herhjemme er vi, som i nok ved, mælkefri. Så jeg laver vegansk “kærnemælk” og bruger deri. Men almindelig kan selvfølgelig også bruges..
Opskrift på kærnemælksfranskbrød med kartoffel
– 25 gram gær
– 5 dl kærnemælk (for mælkefrit – brug plantedrik med 1 spsk citronsaft)
– 1 tsk sukker
– 2 tsk salt
– 3 kogte (og moste) kartofler (cirka 200 gram)
– 3 spsk olie
– 3 dl havregryn
– Cirka 10 dl hvedemel
– Ruggryn eller kerner til drys
Kom en spsk citronsaft i plantedrikken, rør rundt og lad den stå i 5. Tilsæt herefter gæren og opløs den. Kom resten af ingredienserne i skålen. Afslut med hvedemelen og tilsæt den lidt efter lidt. For meget mel giver tørt brød, så brug hellere lidt for lidt, end lidt for meget. Ælt godt igennem.
Del i to, form og kom i to franskbrødsforme. Lad hæve til dobbelt størrelse.
Pensl med vand og drys med ruggryn eller kerner.
Bages ved 200 grader i cirka 25 minutter.