Dejen er nærmest den sammen, som jeg bruger til barselsboller. Jeg har blot skruet op for gæren og ned for æltning, for at gøre det så let, som muligt. Du rører nemlig bare dejen sammen til aften. Smider den i køleskabet og når du står op næste morgen tænder du ovnen, lader den varme godt op og smider dejen i. Voila et styk lækkert velsmagende brød med sprød skorpe til morgenmad (eller hvornår du nu skulle have lyst).
Opskrift på æltefrit brød
– 15 gram gær
– 5 dl lunken vand
– 1 tsk salt
– 1 tsk rørsukker
– 1-2 dl havregryn
– 500 gram hvedemel
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør sammen til en klistret dej. Dæk dejen, lad den stå lidt på køkkenbordet og kickstarte hævningen inden du smider den i køleskabet natten over.
Tænd ovnen på 240 og lad ovnen varme helt op.
Vip dejen ud på en bageplade med bagepapir. Drys eventuelt med olie og salt.
Når du sætter dejen i ovnen skruer du ned på 220. Bages i cirka 25 minutter til gyldent.