Okay, venner. Jeg synes sgu kartofler er lidt en undervurderet spise. Eller måske er det kun mig, som er vokset op med kogte kartofler og i årevis har synes, at den kun var på tallerknen for, at skovle sovs op med.
Hmm, men i hvert fald har jeg nu fået øjnene op for de mange muligheder, som gemmer sig i netop kartofler. F.eks. som her knuste med en oliedressing ovenpå.
Opskrift på sprøde knuste kartofler
2 kg kartofler
8 spsk olivenolie
3 spsk parmesan (jeg bruger Simply V for vegansk)
3 fed hvidløg
Saft og skal fra 1/2 citron
Salt
Rens kartoflerne for skidt, men lad dem beholde skrællen. Den bliver nemlig dejligt sprød i ovnen.
Kom i en gryde og kog i cirka 20 minutter til de er bløde og glider af gaflen.
Rør oliemarinaden sammen.
Hæld vandet fra kartoflerne. Kom på bageplader.
Knus kartoflerne med et glas, pensl med olien, drys godt med salt over og kom i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter til de er gyldne og sprøde.