En af de ting, som jeg pludselig savnede helt vildt, midt i mit mælkefri liv, var flødekartofler. Men jeg har altså siden erfaret, at jeg slet ikke behøver savne dem. Man kan nemlig sagtens lave en cremet og lækker omgang flødekartofler uden det mindste spor af mælk.
Opskrift på veganske flødekartofler
– 1,5 kg kartofler
– 1 hakket løg
– 3 fed hakket hvidløg
– 750 ml Naturli Cuisine havrefløde
– 1 pakke Violife smøreost
– 1 tsk paprika
– 1 tsk revet muskatnød
– Salt & friskkværnet peber
Skyl kartoflerne og skær dem i skiver. Kom kartoffelskiverne i et fad. Pisk ingredienserne sammen og hæld over kartoflerne.
Bages ved 180 grader i halvanden time.
Voila lækre cremede flødekartofler.
P.s. Jeg bruger Naturli’s havrefløde fordi den giver et cremet resultatet. Jeg har oplevet anderledes med andre brands.