Hvem elsker ikke en god chokoladebolle? Kan du svare ja til det, så vil du med garanti elske chokoladebrud, som bare lige er det mere luftig og lækker. Og så er chokoladebrud jo ganske let, at lave. Du kan spise dem lige som de er eller med tandsmør.
Opskrift på chokoladebrud
(14 stk)
25 gram gær
4 dl lunken mælk (kan snildt erstattes med plantedrik)
50 gram smeltet smør (kan snildt erstattes med plantebaseret)
2 tsk honning eller rørsukker
1 tsk salt
3 tsk kardemomme
Cirka 12 dl hvedemel
2 æg
150 gram mørke chokoladeknapper
Opløs gæren i den lunkne mælk og tilsæt de resterende ingredienser. Hvedemelet tilsætter du, som det sidste. Lidt efter lidt til dejen har den rette konsistens. Ælt grundigt igennem.
Lad hæve på køkkenbordet til dobbelt størrelse.
Vip dejen ud på bordet. Lav en fordybning, hvor du hælder chokoladeknapperne i og slår de to æg ud.
Fold dejen omkring og hak den så i stykker.
Fordel stumperne i 14 boller på en bageplade med bagepapir.Lad efterhæve en god halv time inden du bager dem ved 180 grader i cirka 15 minutter.