Daim chokoladekage. Ganske let opskrift, hvor alle kan være med. Præcis som de fleste andre opskrifter du finder her på mit lille hjørne af internettet.
Daim chokoladekagen er en af de mest svampede og luftige chokoladekager, som jeg kender. Og den knasende sprøde Daim på toppen er prikken over i’et. Chokoladenkagen kan fungerer både til fest og hverdag.
Kagen kræver ingen specielle ingredienser og den tager heller ikke længe at bikse sammen. Faktisk er den det, man kalder en stensikker vinder hos både børn og voksne.
Er du på udkig efter andre kager eller desserter, så har jeg en her kategori tilegnet netop det.
Opskrift på chokoladekage med Daim
Kage
3 dl sukker
2 æg
2 dl mælk
4 1/2 dl hvedemel
2 tsk vaniljesukker
1 dl kakao
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
150 gram smeltet smør
1 dl kærnemælk (eller creme fraice, græsk yoghurt eller andet syrnet)
Glasur
50 gram smør
200 gram flormelis
4 spsk kaffe
2 tak vaniljesukker
2 spsk kakao
57 gram hakket Daim
Tænd for ovnen på 190 grader.
I en skål mikses de tørre ingredienser (mel, rørsukker, vaniljesukker, kakao, bagepulver og natron). I en anden skål mikses de våde (mælk, æg, smeltet smør og kærnemælk).
Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen og kom dejen i et ildfast fad. Mit er cirka 20×30 og jeg kommer et bagepapir i bunden. Så er den let, at hive op.
Bages i cirka 20 minutter. Pas på ikke, at give den for længe, så den bliver tør.
I mens kagen køler kan du lave glasuren. Start med, at komme alle ingredienserne i en gryde. Undtaget Daimen. Den hakker du blot.
Smelt ingredienserne ved lav varme. Rør godt sammen og fordel den så på på kagen. Drys den hakkede Daim på.