Den anden dag var vi inviteret til månefest med potluck. I ved fest med et stort fællesbord, som alle medbringer noget til. Det er noget af det hyggeligste jeg kan komme i tanke om og altid lidt af et hit, for ikk’ nok med at man vælter sig i lækker mad, så giver det også sådan en dejlig afslappet stemming.
Vi medbragte forresten denne kage, en hindbærdrøm, og en citronmåne. Den elsker mine piger nemlig, at bage.
Opskrift på hindbærdrøm
5-6 personer
Mandelbund
150 gram mandler
2 store æg
2 1/2 dl rørsukker
Hindbærmarcarponecreme
250 gram mascarpone
2 dl fløde
1/2 dl flormelis
2 tsk vaniljesukker
125 gram gram friske hindbær
Pynt
250 gram friske hindbær
Eventuelt spiselige blomster
Step 1: mandelbund
Tænd ovenen på 175 grader (alm ovn).
Pisk æg og sukker til det er hvidt og luftigt og sukkeret er opløs. Mandlerne skal laves til mandelmel. Jeg bruger min minihakker til at kører det rimeligt fint. Miks massen godt og kom den i en springform. Jeg bruger en med en diameter på 20 centimeter.
Bages i cirka 30 minutter.
Lad køle.
Step 2: hindbærmascarponecreme
Kom mascarpone, fløde, vaniljesukker og flormelis i en skål og pisk det godt stift. Tilsæt hindbær og pisk sammen.
Step 3: saml kagen
Når bunden er afkølet fordeles hindbærmascarponecremen ovenpå. Kagen pyntes med friske hindbær og f.eks. spiselige blomster.