Hindbærdrøm – friske hindbær, mandelbund og mascarponecreme

HindbærdrømHindbærdrømHindbærdrømDen anden dag var vi inviteret til månefest med potluck. I ved fest med et stort fællesbord, som alle medbringer noget til. Det er noget af det hyggeligste jeg kan komme i tanke om og altid lidt af et hit, for ikk’ nok med at man vælter sig i lækker mad, så giver det også sådan en dejlig afslappet stemming.
Vi medbragte forresten denne kage, en hindbærdrøm, og en citronmåne. Den elsker mine piger nemlig, at bage.

Opskrift på hindbærdrøm

5-6 personer


Mandelbund

150 gram mandler

2 store æg

2 1/2 dl rørsukker

 

Hindbærmarcarponecreme

250 gram mascarpone

2 dl fløde

1/2 dl flormelis

2 tsk vaniljesukker

125 gram gram friske hindbær

 

Pynt

250 gram friske hindbær

Eventuelt spiselige blomster

 

Step 1: mandelbund

Tænd ovenen på 175 grader (alm ovn).

Pisk æg og sukker til det er hvidt og luftigt og sukkeret er opløs. Mandlerne skal laves til mandelmel. Jeg bruger min minihakker til at kører det rimeligt fint. Miks massen godt og kom den i en springform. Jeg bruger en med en diameter på 20 centimeter.

Bages i cirka 30 minutter.

Lad køle.

 

Step 2: hindbærmascarponecreme

Kom mascarpone, fløde, vaniljesukker og flormelis i en skål og pisk det godt stift. Tilsæt hindbær og pisk sammen.

 

Step 3: saml kagen

Når bunden er afkølet fordeles hindbærmascarponecremen ovenpå. Kagen pyntes med friske hindbær og f.eks. spiselige blomster.

Hindbærdrøm

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?