Sådan en tår solbærsaft og jeg flyver fluks tilbage til barndommen. Det er simpelthen en tår ren nostalgi for mig. Og så smager det så fantastisk, at jeg faktisk ikk’ gider dele med ungerne, som også er ellevilde med det.
Heldigvis er det drønlet, at lave og jeg regner med, at lave en portion mere snarligt.
Er du også på udkig efter en opskrift på ribsgele har jeg også den i ærmet. Den er cirka verdens bedste og vi laver den hver sommer. Hovedsagligt fordi den skal bruges i julens brune sovs.
Opskrift på solbærsaft
(1 flaske)
700 gram solbær
7 dl vand
350 gram sukker
Skyl solbærrene og kom dem i en gryde. Tilsæt og lad det simre i cirka 20 minutter under låg.
Hæld massen igennem et klæde i en si, således at du kun har den rene saft tilbage. Kom saften i en ren gryde, tilsæt sukker og lad det nu simre i cirka 10-15 minutter. Du behøver ikke, at komme låg på.
Fjern eventuel skum på toppen med en ske.
Voila den lækreste solbærsaft, som kommes på skoldede flasker, så den holder længere.