Sådan en jordbærlagkage med flødeboller lyder måske i første omgang en smule kvalm, men det er præcis som med flødebollekagen. Den er den ikke. Den er bare helt enormt lækker og så er den ovenikøbet ganske, ganske let at mikse sammen. Og på en og samme tid kræver den ganske få ingredienser. Det er simpelthen lagkagen, som bliver ved med at give.
Jordbærrene kan du ganske let udskifte med en anden type bær. Jeg har også lavet kagen med både brombær, blåbær og hindbær. Alle sammen vildt gode på hver sin måde.
Udenfor sæson kan du eventuelt koge frosne bær sammen med en smule sukker. Lade det køle og komme det i fløden i stedet.
Du kan snildt bage dine lagkagebunde selv. Jeg hopper oftest over hvor gærdet er lavest og køber mine færdigbagte.
Opskrift på jordbærlagkage med flødeboller
3 lagkagebunde (bag dem selv eller købt færdigbagte)
4 dl fløde
200 gram Philadelphia flødeost
2 tsk vaniljesukker
1 1/2 dl flormelis
750 gram jordbær
En pakke flødeboller
Start med, at skære jordbærrene i mindre stykker. Gem nogle til pynt ovenpå kagen.
Kom fløde, Philadelphia, vaniljesukker og flormelis og pisk til du har en meget stiv masse. Kom jordbærstykkerne i og miks godt.
Tag den første lagkagebund. Fordel noget af jordbærmassen. Kom næste bund på. Tryk flødebollerne flade og kom dem på. Fordel en smule af jordbærmassen ovenpå flødebollerne. Kom sidste bund på og fordel nu resten af jordbærmassen på top og sider, inden du pynter med de sidste hele jordbær.
Hvilken lagkagebundopskrift bruger du?
Forfatter
Jeg har købt dem 🙂
Kan man bruge noget andet end flødeost?
Forfatter
Eventuelt mascarpone, men det smager selvfølgelig lidt anderledes 🙂
Hej Nanna. Tak for altid super lækre opskrifter. Du er min go-to inspirationskilde <3
Kan man mon lave denne lagkage dagen i forvejen eller bliver bundene bløde af det?
Vh, Mette
Forfatter
Sikke en dejlig besked. Tak 🙂
Det kan du sagtens! Ingen problem 🙂
Hvor mange flødeboller er der i den pakke du bruger?
Jeg har måttet købe frosne bær, hvor længe skal det koge? 😉