Så er det nu, at det er tid til soltørrede tomater! De smager nemlig helt fantastisk og lige netop nu, hvor drivhuset bugner er det jo perfekt, at lave lidt lækkert ud af det. Faktisk kan jeg ikke fordrage friske tomater, selvom de altså dufter fantastisk. Men de soltørrede smager bare fantastiske.
Hvis du vælter i tomater, så har jeg også en lækker opskrift på henkogte tomater på bloggen. Jeg lavede så meget af det sidste år, at vi havde til hele vinteren. Virkelig super lækkert at hive ud af skabet i de kolde måneder.
Opskrift på soltørrede tomater
500 gram små tomater
Olie
Salt
Timian
Eventuelt hvidløg
Del tomaterne i halve og kom dem på en bageplade med bagepapir. Kom olie og krydderier over.
Bag i ovnen ved 100 grader i 2-3 timer indtil de er gyldne. Tiden afhænger af tomaternes størrelse. De skal stadig være fugtige i midten. Kom på skoldede glas (for bedre holdbarhed) og hæld eventuelt olie over.