Boller med rødbede

Boller med rødebedeBoller med rødebede

De smukkeste pink boller får med let, når man bager med rødbede. Jeg blender dem, fordi det udjævner alle spor, altså pånær farven, ikk’. Og det fungerer bedst med mine børn, som så gladeligt kører dem ned.
Men du kan også snildt nøjes med at rive dem. Måske skal mel mængden så reguleres, men kig på din dej.

Hvis du er interesseret i at bage med flere grøntsager, både fordi det gør gode ting for dit bagværk, men også fordi det er en let både at få brugt rester og at snige flere grøntsager ind i kosten. Så skal du købe min e-bog Grønne Boller.

Der er nemlig mange fordele ved at bruge grøntsager i dit bagværk. Boller og brød holder sig generelt friskt i længere tid, og det er let måde, at få mere grønt ind i hverdagen på, uden at man egentligt bemærker det. Samtidig med at man kan få brugt de rynkede grøntsager fra grønsagsskuffen og spare på både madspild og madbudget.

Opskrift på boller med rødbede

14 boller

▢ 25 gram gær (10-15 gram, hvis du koldhæver)
▢ 5 dl lunken vand
▢ 1 tsk rørsukker
▢ 2 tsk salt
▢ 400 gram frisk rødbede
▢ 2 dl havregryn
▢ Cirka 650 gram hvedemel

Smuldr gæren i en skål. Kom vand, rødbeder og havregryn i din blender og blend til at det er en ensartet masse. Hæld over det smuldrede gær. Tilsæt salt og rørsukker. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, indtil du har en tyk klistret grød.
Dejen skal være klistret. Det er hemmeligheden bag det luftige og lækre resultat. Vær obs på at mængden af mel kan varierer fra gang til gang. Sådan er det at bage med grøntsager.
Lad dejen hæve en god times tid på køkkenbordet med et klæde over. Sæt herefter bollerne med ske på en bageplade med bagepapir. Dyp eventuelt skeen i lunt vand, så klistrer dejen ikke fast. Drys med kerner.
Bages ved 240 grader i cirka 14 minutter til gyldne.

Hvis du koldhæver lader du blot hævningen starte på køkkenbordet og kommer så dejen i køleskabet natten over.

Prøv også min opskrift på boller med rødkål.

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?