Tequeños – de lækreste ostepinde

Tequeños opskriftTequeños opskriftTequeños fik vi for første gang, da vi i starten af året besøgte Ecuador og jeg håber absolut ikke det er sidste gang vi støder ind i de lækre ostepinde, som vist oprindeligt stammer fra Venezuela, for gode det var de absolut. Tequeños er basically en stav ost pakket ind i hvidt brød og stegt i olie.

Derfor har jeg selvfølgelig også selv kastet mig ud i at lave tequeños og det var slet, slet ikke tosset. Ungerne var lykkelige for at smage dem igen og har netop bestilt endnu en omgang.

Du kan let tilføje til fyldet og komme f.eks. et stykke skinke i også.

Opskrift på tequeños

Cirka 12 styk

 

10 gram gær

300 gram hvedemel

7-8 spsk. koldt vand

2 spsk. sukker

1/2 tsk. salt

1 stort æg

60 gram koldt smør i tern

Cirka 300 gram ost (skal smelte godt, f.eks. mozzarella eller emmentaler)

Olie til stegning

 

Miks hvedemel, sukker og salt. Oplæs gæret i vandet.

Lav en fordybning i melet og kom så ægget, vand og terninger af koldt smør i. Ælt dejen sammen til den er fuldstædig glat. Måske skal der en smule mere vand til. Når dejen er helt glat ruller du en kugle og lader den hvile på køkkenbordet, med et klæde over, i cirka en halv time.

Rul herefter dejen ud i en rektangel (cirka 24×32). Brug en pizzaskære til at skære strimler i dejen. De skal være cirka 2 centimeter brede.

Så er vi ved at være klar til at lave tequeños. Grib en stav ost og rul dejstrimlen over med en kagerulle, så dejen bliver så tynd så muligt. Sno dejen rundt om ostestaven.

Tequeños opskrift

Varm olie i en gryde. Der skal være nok olie til at ostepindene kan flyde. Steg cirka 2-3 minutter på hver side.

Tequeños opskrift

Tequeños skal spises lune.

Tequeños opskrift

 

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?