Sødmælksfranskbrød

5.0 from 1 vote
Sødmælksfranskbrød
Sødmælksfranskbrød
Sødmælksfranskbrød

Findes der egentlig noget bedre end hjemmebagt brød? Jeg har svært ved at komme i tanke om det. Hjemmebagt sødmælksfranskbrød er ingen undtagelsen. Det er ganske let, kræver ikke mange ingredienser og så smager det forrygende. Ja faktisk til jeg sige at jeg smager af barndomsminder. De bedste af slagsen.

Det med at bage behøver slet ikke at være så svært endda og her på siden finder du da også mange lette opskrifter, hvor alle kan være med – uanset erfaring, eller mangel på samme, i køkkenet.

Sødmælksfranskbrød

Men tilbage til sødmælksfranskbrød, så emmer det jo bare af nostalgi og oldemors bagværk. I hvert fald for mig. Er det mon det samme for dig?

Når du skal i gang med at bage er det vigtigt at din gær ikke bliver for varm. Så tager den ganske enkelt livet af din gær. Og uden en aktiv gær, ingen hævning og dermed ingen luftigt brød. Hold derfor mælken til at være lunken. Når den er lunken, så sætter den blot skub i gæren, som udvikler sig hurtigere.

Når det kommer til tiden, hvor du skal tilsætte mel, så blot husk at en klistret dej er bedre en end tør dej. Bruger man for meget mel giver det et tungt og tørt resultat. Det vil vi også gerne undgå, så vi kan få et luftigt og let franskbrød.

Sidst men ikke mindst skal franskbrødet ikke have for længe i ovnen. Og ovne er forskellige. Måske skal det have kortere eller længere tid i din ovn end i min. I min ovn er det en gode ide at vende pladen halvvejs, for den bager slet ikke jævnt. Husker jeg ikke at vende bliver den ene side let en smule for mørk og den anden en smule for lys.

Her på falderebet vil jeg blot anbefale dig at kigge forbi kategorien brød – her finder du nemlig et hav af opskrifter på lækkert bagværk.

Sødmælksfranskbrød

Recipe by NannaPretzmann.dk
5.0 from 1 vote
Antal

2

brød

Ingredienser

  • 25 gram gær

  • 6 dl lunken sødmælk

  • 1 spsk. sukker

  • 1 tsk. salt

  • 75 gram smeltet smør

  • Cirka 900 gram hvedemel

  • 1 æg til pensling

  • Birkes til drys

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i den lunkne mælk. Pas på at mælken ikke er for varm, for så tager den livet af gæren.
    Tilsæt de øvrige ingredienser, tilsidst hvedemelet.
    Hvedemelet tilsætter du lidt efter lidt til dejen er mættet. Hellere en smule for lidt hvedemel, end en smule for meget, da for meget giver tungt brød.
  • Ælt dejen grundigt igennem – enten på din køkkenmaskine eller i hånden.
    Lad så dejen hæve, under klæde på køkkenbordet, til dobbelt størrelse. Det tager cirka en times tid.
  • Del dejen i to og rul to franskbrød. Kom dem på en bageplade med bagepapir. Lad franskbrødene hæve en god halv time, pensl så med æg og drys med birkes inden du laver små snit på langs, med en skarp kniv.
  • Bages ved 210 grader i cirka 25 minutter.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook


 

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?