Focaccia muffins med hvidløg

5.0 from 1 vote

Du er landet på NannaPretzmann.dk, hvor du finder opskrifter på bagværk, hvor alle kan være med. Blandt andet den simple opskrift på focaccia muffins med hvidløg.

Focaccia muffins med hvidløg og urter.

Du kender sikkert allerede focaccia brød – et fladt ovnbagt italiensk brød, som altid løfter en ret til næste niveau. Focaccia kan bruge både som tilbehør til madretter, men også som det lækreste sandwichbrød. I denne variant, focaccia muffins, har jeg bagt focaccia brødet i en muffinform. Det er lige så luftigt og velsmagende som det plejer og formen giver altså en ekstra æstetik til bordet, som er værd at tage med. Vi spiser dem både som de er, men kan også finde på at flække dem og komme f.eks. Serrano skinke på. Det smager forrygende!

Her på NannaPretzmann.dk finder du udover opskriften på focaccia muffins alverdens opskrifter på lækkert bagværk. Blandt andet sprøde hvidløgsflutes med mozarella og feta og koldhævede håndværkere. Opskrifterne har til fælles at de er lette at gå til og at alle derfor har muligheden for at bage med.

Udover opskrifter på luftigt bagværk finder du også udtallige opskrifter på lækre kager, is og desserter – f.eks. den meget populære flødebollekage eller snickers islagkage. Fælles for disse opskrifter er også at de er enormt lette at gå til, så alle kan være med.

Det er fuldt bevidst, fra min side, at opskrifter her er lette at gå til. Fordi det simpelthen ikke behøver at være hverken kompliceret eller svært at bage. Faktisk kan det både være simpelt og let. Og dermed for alle at kunne kaste sig ud i.

Hvis du har spørgsmål til en opskrift, ris, ros eller andet, så er du altid meget velkommen til at kontakte mig eller at smide en kommentar i kommentarfeltet herunder. Så vender jeg tilbage så hurtigt jeg kan.

Foccacia muffins med hvidløg opskrift

Focaccia muffins med hvidløg

Recipe by NannaPretzmann.dk
5.0 from 1 vote
Antal

12

styk

Lækre, luftige og saftige foccacia muffins med hvidløg og urter.

Ingredienser

  • 25 gram gær

  • 5 dl vand

  • 1 tsk. honning

  • 2 tsk. salt

  • 400 gram hvedemel

  • 100 gram durum mel

  • Det skal du bruge til fyld:

  • 3/4 dl olivenolie

  • 8 fed hvidløg

  • En håndfuld friske krydderurter – f.eks. persille eller timian

  • Havsalt til drys

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Dejen er nu mega klistret. Det skal den være. Kør på høje hastighed i cirka 10 minutter på din køkkenmaskine. Når dejen kravler op ad krogen og får konsistens af tyggegummi, så er den æltet perfekt. Er det ikke sket efter 7-8 min, så prøv eventuelt at tilføje lidt mel.
  • Lad herefter dejen hæve til dobbeltstørrelse.
  • I mens kan du lave din hvidløgsolie. Kom olivenolien i en gryde og varm til op ved mediumvarme. Hak eller pres dine hvidløg og krydderurter. Tag olien af varmen og tilsæt hvidløg og krydderurter. Rør til det stopper med at syde.
  • Find din muffinform frem. Kom 1 tsk. olie i hver bund. Fordel så dejen i din muffinform med en ske. Fordel resten af olien over dejen, kom en smule på fingrene og lav huller i dejen med fingrene. Drys havsalt over.
  • Lad hæve en halv times tid før du bager i cirka 15 minutter ved 200 grader til gyldent.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?