Mit nutids-jeg elsker mit fortids-jeg, når jeg har husket at bruge 2 minutter på at klaske en dej sammen aftenen forinden til hjemmebagt grydebrød.
Opskrift på grydebrød
Især søndag morgen, hvor vi som regel ikke har planer og hygger lidt ekstra. Grydebrødet kan selvfølgelig spises på alle tider af døgnet og du kan snildt skrue mængden af gær op til cirka 25 gram og blot lade den hæve på køkkenbordet i en times tid. Jeg bruger det ofte selv til fødselsdagen eller andre anledninger, hvor vi har gæster. Så serverer jeg det med diverse pålæg, ost og gerne en masse frugt til at hapse.
Noget som jeg hører igen og igen er at det er svært at få skorpen sprød, når man bager. Synes du også det, så er grydebrødet måske et go too for dig. Jeg tror nemlig nærmest ikke at man kan undgå en sprød skorpe.
Det tager ganske få minutter at mikse dejen sammen og indsatsen må derfor siges at være minimal, når den sættes sammen med det lækre resultat.
Her på NannaPretzmann.dk finder du generelt et stort udvalg af opskrifter, som er lette og simple at gå til og ikke kræver en masse specielle ingredienser.
Er du på udkig efter morgenbrød, så kan jeg også anbefale dig at kigge nærmere på min opskrift på koldhævede håndværkere eller skagenslapper. Begge er super simple, men altså også super lækre og luftige. I en lidt anden boldgade kan jeg anbefale opskriften på sødmælksfranskbrød. Et dejligt blødt brød – præcis som oldemor bagte det. Det smager skønt med tandsmør og sender mig fluks tilbage til min barndom.
Måske leder du også en let, men lækker kage? Der kan jeg både anbefale min æble– og pæretærte. Jeg tror ikke der findes en opskrift mere simpel og stadig så smagfuld et resultat. De skal prøves!