Grydebrød med sprød skorpe

5.0 from 3 votes
Grydebrød opskrift

Mit nutids-jeg elsker mit fortids-jeg, når jeg har husket at bruge 2 minutter på at klaske en dej sammen aftenen forinden til hjemmebagt grydebrød.

Opskrift på grydebrød

Især søndag morgen, hvor vi som regel ikke har planer og hygger lidt ekstra. Grydebrødet kan selvfølgelig spises på alle tider af døgnet og du kan snildt skrue mængden af gær op til cirka 25 gram og blot lade den hæve på køkkenbordet i en times tid. Jeg bruger det ofte selv til fødselsdagen eller andre anledninger, hvor vi har gæster. Så serverer jeg det med diverse pålæg, ost og gerne en masse frugt til at hapse.

Noget som jeg hører igen og igen er at det er svært at få skorpen sprød, når man bager. Synes du også det, så er grydebrødet måske et go too for dig. Jeg tror nemlig nærmest ikke at man kan undgå en sprød skorpe.

Det tager ganske få minutter at mikse dejen sammen og indsatsen må derfor siges at være minimal, når den sættes sammen med det lækre resultat.

Grydebrød simple opskrift

Recipe by NannaPretzmann.dk
5.0 from 3 votes
Forberedelsestid

5

minutter
Tilberedningstid

45

minutter

Sprødt og luftigt grydebrød.

Ingredienser

  • 15 gram gær

  • 5 dl lunken vand

  • 2 tsk. havsalt

  • 1 tsk. honning

  • 550 gram hvedemel

  • En smule mel til drys

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunkne vand. Kom resten af ingredienserne i skålen og miks grundigt. Det er nu en tyk, klistret dej med konsistens af alt for tyk grød.
  • Dæk dejen med husholdningsfilm eller et fugtigt viskestykke og lad den starte hævningen på køkkenbordet. Når hævningen er godt i gang, kan du sætte den i køleskabet natten over.
  • Næste morgen tænder du ovnen på 240 grader – gryde skal varme med.
  • Når ovn og gryde er varm tager du gryden ud og vipper dejen i. Drys med mel.
  • Bages i 30 minutter. Tag så låget af, skrue ned på 230 og bag i cirka 15 minutter mere til overfladen er gylden og sprød. 

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Her på NannaPretzmann.dk finder du generelt et stort udvalg af opskrifter, som er lette og simple at gå til og ikke kræver en masse specielle ingredienser.

Er du på udkig efter morgenbrød, så kan jeg også anbefale dig at kigge nærmere på min opskrift på koldhævede håndværkere eller skagenslapper. Begge er super simple, men altså også super lækre og luftige. I en lidt anden boldgade kan jeg anbefale opskriften på sødmælksfranskbrød. Et dejligt blødt brød – præcis som oldemor bagte det. Det smager skønt med tandsmør og sender mig fluks tilbage til min barndom.

Måske leder du også en let, men lækker kage? Der kan jeg både anbefale min æble– og pæretærte. Jeg tror ikke der findes en opskrift mere simpel og stadig så smagfuld et resultat. De skal prøves!

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?