Kagemand af brunsviger

5.0 from 3 votes
Kagemand opskrift

Hvad er en fødselsdagsfest uden en kagemand? Sikkert en lige så god fest, men sådan en kagemand af brunsviger kan nu også noget helt særligt. Både i smag og stemning. Om der skal flødeskum på toppen eller ej er vist en evig diskussion, men jeg stemmer kraftigt for et ja!

Opskrift på kagemand

Kagemanden af brunsviger er bedst samme dag, som den bages, da den hurtig bliver tør af at stå. Men du kan eventuelt lune den på brødristeren, hvis du skulle have rester tilbage efter festen.

Er du på udkig efter andre opskrifter til børnefødselsdagen, så kan jeg anbefale dig at tage et nærmere kig på tusindben af pølsehorn og flødebollekagen. Begge dele er altid sikre vindere hos ungerne.

Er du på udkig efter opskrifter til det voksne publikum, så kan jeg anbefale dig at kigge nærmere på en flødebollelagkage med jordbær og mine barselsboller. Dem behøver man nemlig slet ikke være på barsel for at lave og spise. Resultatet er altid godt og indsatsen minimal. Opskriften er så let at alle kan være med.

En anden sikker vinder kunne være min kæmpe jordbærkage i bradepande. Den smager fantastisk og er altså også ganske let at lave.

Faktisk er det nok noget der er fælles for de fleste af mine opskrifter. Det skal være let og allerhelst heller ikke tage for længe. Og det behøver det altså heller ikke for at få et skønt resultat. Det betyder, som en sidegevinst, at alle kan være med.

Når vi er i set søde hjørne og fødselsdagsfester, så kunne hjemmelavet is jo også være en lækker mulighed. F.eks. hjemmelavet is med m&m’s eller en flødebolleislagkage. Begge dele altså også lige til at gå til. Hjemmelavet is er nemlig helt enormt let. I samme kategori finder du også snickers islagkage. Den smager så guderne synger.

Kagemand af brunsviger

Recipe by NannaPretzmann.dk
5.0 from 3 votes
Antal

12

Personer

Ingredienser

  • Ingredienser til fyld:

  • 300 gram brun farin

  • 2 tsk. kanel

  • 2 spsk. sirup

  • 200 gram smør

  • Ingredienser til dej:

  • 25 gram gær

  • 2 1/2 dl lunken mælk

  • 100 gram smeltet smør

  • 3 styk æg

  • 1 dl sukker

  • 1/2 tsk. salt

  • 1-2 tsk. kardemomme

  • Cirka 700 gram hvedemel

  • Pynt til kagemand:

  • Flødeskum, glasur og click mix slik

Sådan gør du

  • Start med at komme alle ingredienserne til fyldet i en gryde og smelt det ved lav varme til du har en ensartet masse. Lad det køle af.
  • Smuldr gæren i en skål, tilsæt det lune mælk og rør til gæren er opløst. Tilsæt de øvrige ingredienser. Slut af med hvedemelet, som du tilsætter lidt efter lidt. Hellere for lidt end for meget. Mængden kan variere fra gang til gang.
    Ælt dejen grundigt og lad den hæve i en times tid.
  • Del nu dejen i 6 boller. En stor til mave, en mellem til hoved og 4 mindre til ben og arme. Form dejen og sæt på en bageplade med bagepapir.
    Tryk fordybninger i dejen med dine fingre inden du fordeler fyldet over kagemanden.
    Lad nu kagemanden hæve en god times tid og lav så igen fordybninger med fingrene inden du kommer den i ovnen ved 175 grader (varmluft) i cirka 18-20 minutter.
  • Tag den ud af ovnen. Skulle lidt fyld være løbet kan du “skovle” det op igen med en ske.
  • Lad kagemanden køle af og pynt den så som ønsket.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?