Tusindben af pølsehorn

Tusindben af pølsehorn opskrift Tusindben af pølsehorn opskrift

Den anden dag holdte vi pigernes fødselsdag og en del af menuen var en tusindben af pølsehorn. Det er nemlig altid et kæmpe hit hos ungerne og så er det så dejligt hurtig og let, at smække sammen.
Vil du gerne have et grønt et af slagsen, så kan du tilføje spinat til dejen.

Opskrift på tusindben af pølsehorn

Cirka 30 pølsehorn

 

25 gram gær

4 dl mælk

1 dl sukker

3 æg

50 gram smeltet smør

1 tsk salt

Cirka 900 gram hvedemel

 

Æg til pensling

Sesamfrø til drys

30 kyllingepølser

Sukkerøjne

Flag

 

Start med at lune mælken. Pas på, at den ikke bliver for varm, for så tager den livet af gæren. Opløs gæren i mælken og tilsæt æg samt den smeltede smør. Tilføj mel, sukker og salt. Ælt dejen godt igennem. Dejen skal ikke klistre for meget, så er det bedre og tilsætte lidt mere mel. Men husk altid hellere lidt for lidt, end lidt for meget. Så ender du nemlig med et tørt resultat.

Stil dejen lunt og lad den hæve i en times tid.

Del dejen i 4 lige store dele. Rul hver del ud i en cirkel og del i 8. I en af cirklerne tager du to stykker og ruller sammen til tusindbenets hoved.

Lad hæve i cirka 20 minutter. Start ovnen på 180 grader.

Pensl med æg og drys med sesam.

Tusindben af pølsehorn opskrift

Bages i cirka 15 minutter til gyldne.

Tusindben af pølsehorn opskrift

Follow:
Share:

1 Comment

  1. Signe Pedersen
    28. januar 2024 / 11:45 am

    Hej Nanna. Jeg vil bage dit tusindben til min søns dagpleje til tirsdag. Kan jeg allerede lave den i dag uden den bliver tør? Mvh Signe

Leave a Reply


Looking for Something?