Den anden dag holdte vi pigernes fødselsdag og en del af menuen var en tusindben af pølsehorn. Det er nemlig altid et kæmpe hit hos ungerne og så er det så dejligt hurtig og let, at smække sammen.
Vil du gerne have et grønt et af slagsen, så kan du tilføje spinat til dejen.
Opskrift på tusindben af pølsehorn
Cirka 30 pølsehorn
25 gram gær
4 dl mælk
1 dl sukker
3 æg
50 gram smeltet smør
1 tsk salt
Cirka 900 gram hvedemel
Æg til pensling
Sesamfrø til drys
30 kyllingepølser
Flag
Start med at lune mælken. Pas på, at den ikke bliver for varm, for så tager den livet af gæren. Opløs gæren i mælken og tilsæt æg samt den smeltede smør. Tilføj mel, sukker og salt. Ælt dejen godt igennem. Dejen skal ikke klistre for meget, så er det bedre og tilsætte lidt mere mel. Men husk altid hellere lidt for lidt, end lidt for meget. Så ender du nemlig med et tørt resultat.
Stil dejen lunt og lad den hæve i en times tid.
Del dejen i 4 lige store dele. Rul hver del ud i en cirkel og del i 8. I en af cirklerne tager du to stykker og ruller sammen til tusindbenets hoved.
Lad hæve i cirka 20 minutter. Start ovnen på 180 grader.
Pensl med æg og drys med sesam.
Bages i cirka 15 minutter til gyldne.
Hej Nanna. Jeg vil bage dit tusindben til min søns dagpleje til tirsdag. Kan jeg allerede lave den i dag uden den bliver tør? Mvh Signe