Chokoladebark – med juleslik

5.0 from 1 vote
chokoladebark opskrift
chokoladebark opskrift
chokoladebark opskrift

Chokoladebark eller chokoladebrud om man vil må være noget nær det letteste at lave og med uendelige mulighed for at tilpasse årstid eller smagsløg er det altså en genial snack eller værtindegave.

Opskrift på chokoladebark med juleslik

Opskrift og opskrift er måske egentligt så meget sagt, for egenligt kræver chokoladebark stort set ikke andet end end at smelte chokoladen over et vandbad og ens yndlingsslik til at komme på toppen. Men det skal altså ikke afholde mig fra at dele netop chokoladebark her på siden. Det er nemlig så tilpas let og lækkert, at det fortjener sin egen side og dermed opskrift.

Du kan bruge lige den chokolade du foretrækker. Udelukkende mørk, et miks af mørkt og hvidt eller noget helt tredje. Det er helt og aldeles op til dine smagsløg. Ligesom slikket på toppen også kan tilpasses i det uendelige. Ja faktisk er det kun fantasien som sætter grænser.

Er du på udkig efter flere julede opskrifter her op i mod jul, så tag endelig et kig omkring her på nannapretzmann.dk. Her finder du nemlig tonsvis af inspiration til lette retter, snack, kage og bagværk.

Er du på udkig efter noget i det salte køkken, så kan jeg anbefale dig at kigge nærmere på min opskrift på flæskesteg i airfryeren. Der er garanti for mørhed og sprøde svær, ligesom det også kan anbefales at lave de brunede kartofler i ovnen. ‘Hvad?!?’ tænker du måske, men ja brunede kartofler i ovnen. Det er en ting og det er super let og giver et vanvittigt lækkert resultat. Hvis blot du giver dig tiden til at opnå et karamelliseret resultat.

Er du på udkig efter andre julesnacks, så kig endelig nærmere på rocky road med Dumle, juletræ med Nutella og hjemmelavede skumfiduser. De krydrede juleboller , hjemmelavede flødekarameller eller f.eks. æbleskive vafler er også en mulighed. Der er masser at prøve løs af.

Chokoladebark – med juleslik

Recipe by NannaPretzmann.dk
5.0 from 1 vote
Antal

8

personer
Forberedelsestid

20

minutter

Ingredienser

  • 200 gram mælkechokolade

  • 200 gram hvid chokolade

  • Blandet juleslik (f.eks. mini skumfiduser, M&M’s, julestok, Dumle, Toffifee osv)

Sådan gør du

  • Smelt chokoladen over vandbad. Kom i mens et bagepapir på en bageplade.
  • Når chokoladen er smeltet fordeler du den, med en spatel, på bagepapiret. Ikke for tyndt eller for tykt et lag. Man skal kunne knække chokoladen igen senere. Bruger du flere typer chokolade kan du swirle dem sammen med en tynd pind. Det giver en flot effekt.chokoladrebark opskrift
  • Fordel juleslik ovenpå den smeltede chokolade. Tryk det en smule ned, så det bliver siddende, når chokoladen størkner igen.chokoladrebark opskrift
  • Sæt køligt og lad chokoladen størkne før du knækker den i mindre mundrette bider.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?