NannaPretzmann.dk
Min baby nægtede grød og mos - hvad så?

Opskrift på lækker & krydret (hjemmelavet) gløgg 

  

Det er let og lækkert, at lave sin egen gløgg og så er den, som det meste andet, meget bedre hjemmelavet end købt.

 
Ingen december uden varm gløgg. I hvert fald ikke hjemme hos os. I weekenden har vi inviteret gæster på lidt julehygge. Vi starter med at tage ud for at fælde årets juletræ, som forhåbentligt bliver et prægtigt et af slagsen, hvorefter planen er lune æbleskiver og gløgg. Alt imens der høres lidt for højt julemusik og sneen daler udenfor de frosne vinduer. Okay det med sneen er vist lidt et drømmesenarie, men store vatlignende snefnug er vel ikke for meget forlangt? 

Gløggen har jeg først fået lavet for et par dage siden, så den får ikke lov at trække helt så længe, som den burde. Men mon ikke det går. Jeg kan i hvert fald garantere, at det er en fornøjelse at lave hjemmelavet gløgg. Hele huset dufter skønt af en blanding af krydderier og jul. 

Opskrift på hjemmelavet gløgg

(Cirka 1,2 liter gløgg ekstrak)

2 julebryg (jeg brugte Tuborg)

300 gram rørsukker 

100 gram brun farin

5 stk stjerneanis

1 tsk nelliker

5 hele kanelstænger

1 tsk allehånde

2 vanilje stænger

2 tsk kardemomme  

Saften af 1 appelsin

1 appelsin skåret i skiver

1 citron skåret i skiver

3,5 dl kirsebærvin (portvin)

1 dl 1 enkelt Ginger (eller rom, men ingefæren i 1 enkelt giver en god smag til gløggen)

1,5 dl Aalborg Akvavit

Rødvin

Eventuelt rosiner og smuttede mandler 
Julebryg, rørsukker og brun farin koges ved lav varme til en sirup.

Krydderierne tilsættes sammen med appelsinsaft og de skårne citrusfrugter. (Det er en god ide, at bruge økologiske citrusfrugter). Lad det koge i 5-10 minutter og lad det herefter køle af inden du tilsætter spiritussen. 

Hæld i en skål. Skold og skyl eventuelt skålen i atamon, for at forlænge holdbarheden.

Så skal gløgg essensen bare have lov at trække. Gerne i mindst et par uger inden brug. Jo længere jo bedre. Når gløggen har trukket færdig sier du den inden den igen hældes på skoldede flasker. 

Når gløgg ekstraktet skal i bruges skal det blandes cirka med 1 del gløgg ekstrakt til 4/5 dele rødvin. Men smag dig frem, da det jo er en individuel smagssag. Lunes op og tilsæt eventuelt rosiner og hakkede mandler. 

   
    
 
Skal i ha’ julefrokost, så er nissebrød og brændte mandler et perfekt match til gløggen. Find opskrift på nissebrød HER og brændte mandler HER.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min baby nægtede grød og mos - hvad så?