Hjemmelavet gløgg – velsmagende & krydret – Nanna Pretzmann
Min baby nægtede grød og mos - hvad så?

Hjemmelavet gløgg – velsmagende & krydret

Hjemmelavet gløgg opskriftDet er let og lækkert, at lave sin egen gløgg og så er den, som det meste andet, meget bedre hjemmelavet end købt.

Hjemmelavet gløgg opskrift Hjemmelavet gløgg opskrift
Ingen december uden varm gløgg. I hvert fald ikke hjemme hos os. I weekenden har vi inviteret gæster på lidt julehygge. Vi starter med at tage ud for at fælde årets juletræ, som forhåbentligt bliver et prægtigt et af slagsen, hvorefter planen er lune æbleskiver og gløgg. Alt imens der høres lidt for højt julemusik og sneen daler udenfor de frosne vinduer. Okay det med sneen er vist lidt et drømmesenarie, men store vatlignende snefnug er vel ikke for meget forlangt?

Gløggen har jeg først fået lavet for et par dage siden, så den får ikke lov at trække helt så længe, som den burde. Men mon ikke det går. Jeg kan i hvert fald garantere, at det er en fornøjelse at lave hjemmelavet gløgg. Hele huset dufter skønt af en blanding af krydderier og jul.

Opskrift på hjemmelavet gløgg

(Cirka 1 liter gløgg ekstrak)

2 julebryg

300 gram rørsukker

100 gram brun farin

5 stk stjerneanis

1 tsk nelliker

5 hele kanelstænger

1 tsk allehånde

2 vanilje stænger

2 tsk groft knust kardemommekapsler

Saften af 1 appelsin

1 appelsin skåret i skiver

1 citron skåret i skiver

3,5 dl kirsebærvin

1 dl rom

1,5 dl snaps

Rødvin

Eventuelt rosiner og smuttede mandler

 

Lad julebryg, rørsukker og brun farin simre i cirka 10 minutter. Sukkeret skal opløses og væsken tykne en smule.

Krydderierne tilsættes sammen med appelsinsaft og de skårne citrusfrugter. (Det er en god ide, at bruge økologiske citrusfrugter). Lad det simre i 5-10 minutter og lad det herefter køle af inden du tilsætter spiritussen.

Hæld i en skål. Skold og skyl eventuelt skålen i atamon, for at forlænge holdbarheden.

Så skal gløgg essensen bare have lov at trække. Gerne i mindst et par uger inden brug. Jo længere jo bedre. Men er du kommet lidt sent i gang, så smager den altså også godt nylavet. Den får bare mere smag ved at trække. Jeg lader den gerne stå mørkt/køligt (eller i køleskabet).
Når gløggen har trukket færdig sier du den inden den igen hældes på skoldede flasker.

Når gløgg ekstraktet skal i bruges skal det blandes cirka med 1 del gløgg ekstrakt til 4 dele rødvin. Men smag dig frem, da det jo er en individuel smagssag. Lunes op og tilsæt eventuelt rosiner og hakkede mandler.

Hjemmelavet gløgg opskrift
Find også opskrift på // Julebrød // brændte mandler på tre måder i mikroen // Ris a la mande kage //

4 kommentarer

  • Det der duper lækkert ud! den opskrift må jeg prøve. Tror jeg vil kaste mig ud i at lave både hvid og mørkt glögg i år

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

    Du skriver at øl og sukker og farin skal simre ind til sirup, skal det være så trykt?…..og kan det holde sig i en sål med alt fyldet i, som du skriver, minimum 14 dage uden at det bliver dårligt?…… ser ellers lækkert ud😄

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min baby nægtede grød og mos - hvad så?