Den lækreste p-tærte kage

Jeg har en seriøs svaghed for p-tærter, som jeg kan sende læssevis ned ad i svælget uden den mindste form for kvalme. De smager bare fantastisk de små bidder af himmerig.
Så da et familiemedlem stak mig opskriften på en p-tærte kage, så var jeg ikke sen til at springe i køkkenet. Det måtte prøves hurtigst muligt.
P-tærte kagen her er en chokoladekage med “p-tærte” på toppen. Det er en lille en af sin slags og giver cirka 8 stykker, men den er tung og man spiser ikke meget, så hav det i mente, når du laver den.
Jeg har fået fortalt, at man skal bruge de skumfiduser, som der står marsmelleows på. Om det er rigtigt ved jeg ikke. Jeg købte bare netop dem, for at være på den sikre side. Hvis du ved om det er korrekt eller ej, så vær ikke bleg for at smide en kommentar under opskriften.
Opskrift på p-tærte kage
2 æg
150 gram sukker
50 gram hvedemel
3 tsk vaniljesukker
100 gram smør
1 tsk bagepulver
3 spsk kakao
100 gram hakket chokolade
P-tærte toppen
150 gram skumfiduser (marshmallows)
3 spsk sirup
1 spsk olie
100 gram peanut
150 gram mørk chokolade (skal smeltes)
Sukker og æg piskes sammen. Chokoladen skal hakkes og smørret smeltes. Mel, bagepulver, kakao, vaniljesukker og den hakkede chokolade blandes og kommes sammen med smørret i æggemassen. Kom dejen i en springform (jeg brugte en 20 cm). Jeg kommer altid bagepapir i bunden af springformen, så er kagen let at tage ud.
Bag kagen i cirka 25-30 minutter ved 170 grader. Lad den køle (i formen).
Så skal skumfiduser, olie og sirup smeltes sammen i en gryde. Når det er blevet en klistret jævn masse tilsættes peanuts og massen fordeles over kagen. Tag kagen ud af formen og lad den køle en smule i køleskabet.
Smelt chokoladen over vandbad og fordel den over kagen.
Tip: brug en sekskantet form, hvis kagen skal ligne en stor p-tærte.
Find opskrift på // Dumle kage // hjemmelavede skumfiduser // nutella boller // Oreos cheesecake //
Indeholder affliate links

P-tærter <3 Må prøves 😉