Den lækreste p-tærte kage – Nanna Pretzmann
7 ting børn aldrig siger

Den lækreste p-tærte kage

P-tærte kage

image

Jeg har en seriøs svaghed for p-tærter, som jeg kan sende læssevis ned ad i svælget uden den mindste form for kvalme. De smager bare fantastisk de små bidder af himmerig.

Så da et familiemedlem stak mig opskriften på en p-tærte kage, så var jeg ikke sen til at springe i køkkenet. Det måtte prøves hurtigst muligt.

P-tærte kagen her er en chokoladekage med “p-tærte” på toppen. Det er en lille en af sin slags og giver cirka 8 stykker, men den er tung og man spiser ikke meget, så hav det i mente, når du laver den.

Jeg har fået fortalt, at man skal bruge de skumfiduser, som der står marsmelleows på. Om det er rigtigt ved jeg ikke. Jeg købte bare netop dem, for at være på den sikre side. Hvis du ved om det er korrekt eller ej, så vær ikke bleg for at smide en kommentar under opskriften.

Opskrift på p-tærte kage

2 æg
150 gram sukker
50 gram hvedemel
3 tsk vaniljesukker

100 gram smør

1 tsk bagepulver
3 spsk kakao
100 gram hakket chokolade

P-tærte toppen
150 gram skumfiduser (marshmallows)
3 spsk sirup
1 spsk olie
100 gram peanut
150 gram mørk chokolade (skal smeltes)

 

Sukker og æg piskes sammen. Chokoladen skal hakkes og smørret smeltes. Mel, bagepulver, kakao, vaniljesukker og den hakkede chokolade blandes og kommes sammen med smørret i æggemassen. Kom dejen i en springform (jeg brugte en 20 cm). Jeg kommer altid bagepapir i bunden af springformen, så er kagen let at tage ud.

Bag kagen i cirka 25-30 minutter ved 170 grader. Lad den køle (i formen).

Så skal skumfiduser, olie og sirup smeltes sammen i en gryde. Når det er blevet en klistret jævn masse tilsættes peanuts og massen fordeles over kagen. Tag kagen ud af formen og lad den køle en smule i køleskabet.

Smelt chokoladen over vandbad og fordel den over kagen.

 

Tip: brug en sekskantet form, hvis kagen skal ligne en stor p-tærte.

 

Find opskrift på // Dumle kage // hjemmelavede skumfiduser // nutella boller // Oreos cheesecake //

 

Indeholder affliate links

21 kommentarer

 • P-tærter <3 Må prøves 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Lyder lækkert

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birthe

  Er det alm lys sirup du bruger?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeanne hørdal

  Marsmellos er de rigtige at bruge og det har både moget med smagen at gøre men også måden de smelter på

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Hej 😀 jeg er igang med at bage p-tærte kagen, da jeg åbner ovnen er den høj og flot, stækker en nål i for at se om den er færdig efter de 25 min. Men den var flydende, lukker ovnen, 2 sek. Efter er den faldt helt sammen????!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Hej 🙂 Jeg må indrømme jeg ikke helt ved hvad der kan være gået galt. Jeg har aldrig oplevet det.. Bager du ved varmluft? Og i samme størrelse form som mig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu har jeg haft din opskrift gemt så længe, at jeg hellere må prøve den. MEN skal kagen bages ved varmluft, som jeg synes, at du indikerer i et af dine svar???

  Håber den bliver mums.
  Marie / krøllerier

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa Marie,

   Jeg bruger alm ovn 🙂 Jeg har dog siden fundet ud af at min ovn vist bager lidt hårdere end mange andre. I hvert fald kan det sagtens være du skal bage lidt længere..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for hurtigt svar!
  Det endte jo med at min springform er ca ø 22 cm, og så var 20 min nok. Jeg kunne kun får barbecue skumfiduser, så kagen fungerer bedst køleskabskold. Men MUMS hvor er den lækker. Håber det er ok, at jeg deler opskriften på min blog – selvfølgelig med henvisning til dig. ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt du kunne li’ den 🙂 Siger aldrig nej tak til en henvisning – så længe opskriften ikke bliver helt kopieret.. Det kan google ikke li’ 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Cramer

  Hej
  Hmm. Jeg kæmper og kæmper med at få kagen færdig i ovnen, som også faldt sammen for mig, efter jeg tjekkede den efter 25 minutter.
  Hvordan skal konsistensen af den være, når den er færdig? Min bliver ved med at ligne en våd brownie. (og den har snart fået 20 minutter ekstra)
  Skal kagen være tør og færdigbagt eller lidt våd i det?
  Vh Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt almindelig brownie konsistens. Den skal ikke være direkte våd, men den er mere fugtig i konsistensen end almindelig chokoladekage 🙂 Jeg ved ikke hvad der kan være gået galt. Brownie her har altid fungeret for mig.. Men øv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna Cramer

   Hej igen
   Den blev heldigvis super vellykket efter de 20 minutter, og da jeg vurderede, at den netop skulle have brownie-konsistens 🙂
   Mums! Tak for opskriften.
   Vh Nanna

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt at høre 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna Cramer

  Hej igen
  Den blev heldigvis super vellykket efter de 20 minutter, og da jeg vurderede, at den netop skulle have brownie-konsistens 🙂
  Mums! Tak for opskriften.
  Vh Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jakobine

  Kan den fryses?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 ting børn aldrig siger