Lækre pitabrød med falafel – hurtig og let opskrift  – Nanna Pretzmann
Min uge som hausfrau #2

Lækre pitabrød med falafel – hurtig og let opskrift 

   Pitabrødfalafler
For et stykke tid siden så jeg en opskrift på falafel ovre hos Fenjadora. De lød så lækre, så det bestemte jeg mig hurtigt for at måtte afprøve. Jeg har dog brugt en hel anden opskrift. Jeg har jo som bekendt en smule svært ved at holde mig til en opskrift, men det her er cirka hvad jeg bruger. Bliver dejen for tør tilsættes lidt ekstra væske. Hvis den omvendt er for våd, så kom lidt ekstra mel i. Falafel er blevet pænt populært herhjemme (også hos børnene), så vi spiser dem nu jævnligt. De kalder dem bare frikadeller (meget apropos DETTE skide skæge indlæg hos Iværksættermor.dk) og det ligner de jo egentlig også, når jeg laver dem. Faktisk skal de være runde og frituresteges. Jeg steger dem dog bare i et par spiseskeer kokosolie på panden og så kommer de altså til at ligne frikadeller.

Det er lidt forskelligt hvad vi spiser til falafel, men pitabrød og salat er rigtig godt.

Opskrift på falafel 

200 gram kikærter (blødt ud natten over)eller en dåse

1 løg

3-4 fed hvidløg

2 tsk spidskommen

1 spsk citronsaft

1/2 tsk bagepulver

1 tsk salt

2 spsk hvedemel (eller kikærtemel)

1 dl Vand

En stor dusk koriander
Hvis du bruger tørrede kikærter, så skal de stå i blød i en skål natten over inden du bruger dem. Hvis du bruger dem på dåse, så kan de bruges med det samme.

Hæld vand fra kikærterne og skyld dem grundigt.

Kom kikærterne og resten af ingredienserne i en blender eller minihakker og blend til du har en jævn dej.

Varm panden op og kom olie på. Jeg bruger kokos. Og steg så falaflerne til de er sprøde.

 

Opskrift på pitabrød

10 pitabrød

3 dl lunken vand

25 gram gær

1 tsk sukker

1 tsk salt

1 dl durum mel

6 dl hvedemel

Jeg erstatter ofte noget af melet med fuldkornsmel, så de bliver lidt grovere.

 

Tænd ovnen på 250 grader

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt salt, sukker og durum mel. Rør sammen og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt og del den i 10 stykker. Rul som boller og tryk dem flade (cirka 12 cm i diameter). Lad hæve i mindst 30 minutter under et viskestykke.

Bages 7 minutter i ovnen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min uge som hausfrau #2