De næste weekender skal vi på tur. Både herhjemme i DK og lidt længere væk hjemmefra, nemlig Norge. Når vi skal ud af huset på turen forsøger vi altid at få smurt en madpakke. Gerne med noget let og lækkert som pølsehorn, pizzasnegle, sandwich og lignende. Dette for at gøre tingene en smule billigere og lettere for os selv. Ungerne er altid sultne på mærkelig tidspunkter og så er det let lige at hive en pizzasnegl op ad pusletasken. Jeg var ikke helt forberedt på at skulle bage pizzasnegle, så vi havde faktisk kun ost og ketchup, som kunne bruges til fyld. Men det er alligevel det pigerne helst vil have. Andet fyld har de en tendens til blot at pille af. Skulle man være mere til andet fyld er det let at justere og fylde ens favorit fyld på. Brødet i pizzasneglen bliver lækkert luftigt og de kan selvfølgelig sagtens tåle en tur i fryseren, så de kan tages op lige når man mangler eller er på vej ud ad døren.
Opskrift på pizzasnegle
Cirka 25 styk
- 25 gram gær
- 3 dl lunken vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 4 spsk. olie
- 2 dl durum mel
- 8 dl hvedemel
Fyld:
- Ketchup (eller tomatpure)
- 200 gram revet ost
- Lidt parmesan og oregano til drys på toppen
Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker, salt og olie. Bland melet og tilsæt. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve en time eller to.
Kom dejen på et meldrysset bord og ælt let. Rul ud til en firkant (cirka 50 x 25 cm) og smør ketchup ud og hele firkanten. Kom fyld på og rul herefter dejen til en pølse. Skær skiver ad pølsen i cirka 2 cm tykkelse. Jeg synes en pizzaskære er god til jobbet.
Lad hæve 20-30 minutter og bag efter i ovnen på 200 grader (varmluft) i cirka 12-15 minutter.
Find også opskrift på // Pølsehorn // Pølsehorn med spinat // Lasagne muffins // Mini tærter med kylling// Toffifee cheesecake // Hindbærdrøm //
Jeg har problemer med at få dejen til at hænge sammen – den bliver simpelthen så tør og tung, at jeg nærmest brækker håndledene under æltning 😉 Hvad gør jeg mon forkert?
Forfatter
Det lyder som om der er alt for meget mel i. Tilsæt altid mel lidt efter lidt 🙂
Men jeg tænker at jeg ikke engang vil kunne komme i nærheden af det mel der står i opskriften så? ☺️
Forfatter
Det er heller ikke sikkert du behøver. Der er kæmpe forskel på mel kvalitet osv. Når dejen er mættet og ikke klistre for meget, har du brugt nok☺️