Nytårs dessert: cheesecake med jordbær og champagnegele

nytårs dessert cheesecake med jordbær og champagnegelecheesecake med jordbær og champagnegele

Jeg har virkelig været i tænkeboks, for at finde på en ny nytårsdessert. Både min Toffifee cheesecake og Daim islagkage er meget, meget besøgte i disse dag og ærligt er de også begge så gode, at det kan være svært, at hamle op med!

Men jeg måtte jo prøve og jeg synes faktisk er det er lykkedes rimeligt godt med denne cheesecake, som ganske enkelt smager af jordbær og Asti. Helt skarp står den altså ikke. Jeg havde intet kagefolie, og det gør ikke misson rene linjer specielt let. Men nu får i den altså cheesecake med jordbær og champagnegele præcist, som den endte med at se ud. Der er ikke tid nok til at skaffe kagefolie og lave en ommer!

Opskrift på cheesecake med jordbær og champagnegele

5-6 personer

Bund

150 gram Digestive kiks

75 gram smør

 

Cheesecakmasse 

300 gram Philadelphia

3 tsk flormelis

1/4 l fløde

1 vaniljestang

3 1/2 dl Asti/champagne, som koges til champagne sirup

 

Pynt

350 gram jordbær i skiver

6 1/2 dl Asti/champagne

2-3 blade husblas

Eventuelt en lille smule fløde pisket med en smule champagnesirup

 

Step 1: 

Første step er at skære jordbærrene i skiver. Læg dem i blød i de 6 1/2 dl champagne. De absorbere en del af væsken og farver champagnen lyserød. Kan de lægge i minimum 12 timer er det godt.

 

Step 2:

Kog sirup af champagne. Kom 3 1/2 dl champagne i en gryde og kog ind til en tyk sirup. Lad den herefter køle helt af.

 

Step 3:

Lav kiksebunden. Digestive kiksene skal smadres – jeg giver dem gerne en tur i minihakkeren. Herefter smeltes smørret og blandes i. Kommes i en springform med en diamanter på 20cm eller en bagering. Tryk kiksebunden godt på plads.

Sæt i køleskabet.

 

>>Find også inspiration til farverige alkoholfri cocktails til ungerne<<

 

Step 4:

Cheesecake massen. Pisk Philadelphia, flormelis og kornene fra vaniljestangen sammen. Tilsæt fløde og pisk massen tyk. Vend forsigtigt champagne sirup i.

Kom massen ovenpå kiksebunden. Kom i køleskabet og lad den sætte sig.

 

Step 4:

Fisk jordbærrene op ad champagnen og fordel dem på cheesecaken. Champagnen kommes i en gryde. Tilsæt husblas og varm forsigtigt op til husblassen er smeltet. Lad champagnegeleen køle af inden du forsigtigt hælder den over jordbærrene.

Jeg pyntede min cheesecake med en smule flødeskum med champagnesirup. Jeg havde blot taget en lille smule fra da jeg lavede siruppen.


FØLG OGSÅ MED PÅ PINTEREST OG INSTAGRAM


cheesecake med jordbær og champagnegele

Find også opskrift på // Mimosa – frisk og boblende velkomstdrink // Toblerone cheesecake // Daim islagkage // Toffifee cheesecake // Bounty cheesecake // 5 DIY tips til nytårsbordet //

Follow:
Share:

2 Comments

  1. Karina
    8. december 2021 / 9:37 pm

    Skal der ikke husblas i ostemassen?

Leave a Reply


Looking for Something?