Mini guide: Kreta (Chania) med børn – Nanna Pretzmann
Farv bryn selv og spar knaster

Mini guide: Kreta (Chania) med børn

Miniguide-Kreta-med-børnMiniguide-Kreta-med-børn

Miniguide-Chania-Kreta-børn Kreta

Vi er næsten lige hjemvendt fra 14 skønne dage på Kreta. Nærmere bestemt boede vi i Tersana cirka 25 minutter udenfor Chania centrum, men kun cirka 10 minutter fra lufthavnen, hvilket var ret lækkert da vi ankom sent aften. Vi havde selv sammensat vores rejse. Fundet billetterne ved Norwegian og herefter booket et hotel på Hotels.com. Præcis, som vi gjorde, da vi brugte en måned i Thailand. Det er en god måde, at spare penge på, selvom det selvfølgelig kræver en del research og tid 🙂 Vi havde fundet frem til et lille hotel med lejligheder med små køkkener. Det var det perfekte match. Mulighed for at lave lidt mad selv, som vi handlede i de lokale supermarkeder selv. En dejlig terrasse, hvor vi brugte aftenerne, når ungerne snorkboblede ovenpå en god dags badning og oplevelser.

Vi havde også lejet en bil og var ret spændte på hvordan det ville være at have bil på ferien. Det var så skønt og kan kun anbefales. Vi brugte den hver eneste dag under ferien.

Mini guide til en skøn ferie på Kreta

Strande omkring Chania

Elofonisi – lyserøde strand. Smukt, smukt sted, som ligger cirka halvanden times kørsel fra Chania. Køreturen går igennem bjergene og er en stor oplevelse i sig selv. Stranden er dog også stoppet til randen med turister. Den skal dog næsten ses. Det turkisblå hav og den lyserøde strand slog benene væk under mig,

P7141024

I Tersana 25 minutter udenfor Chania ligger den skønneste lille bugt med en lille strand. Vores hotel (Alianthos Suites) var beliggende lige her. Skønt sted, hvor mange lokale bader.

P7151075

Stavros stranden, som også ligger cirka 25 udenfor Chania centrum er også et besøg værd. Skøn bugt.

Men generelt finder man mange, mange lækre strande, bugter og smukke steder, når man kører rundt. Så har man lejet en bil, som vi havde, så smid endelig håndklæder og badetøj i bagagerummet.

Spisesteder i og omkring Chania på Kreta

Koukouvagia – cafe med den mest fantastiske udsigt. Meget velbesøgt for at nyde solnedgangen. Servere lækre kager (kæmpe portioner). Ligger udenfor Chania by.

Tavern Strato – hyggelig lille restaurant inde i en af de snørklede stræder i old town Chania by. Servere en virkelig god mousakka. Har babystole og står nærmest på hovedet for at yde en god service. Virkelig en god oplevelse.
Gratis kiksekage til dessert

Enetikon – havnen i Chania. Set på anden blog. Hyggeligt lille sted oppe i smal stræde, men med udsigt til havnen. Laver en simpel, men lækker avokado med citron og olivenolie og servere kæmpe portioner gyros med lækker tzatziki. Vi drak græsk sodavand til (Gazoza).
Gratis vandmelon til dessert.

Kouzina e.p.e. – store portioner. Lækker spinat og oste lasagne. Yderst fornuftige priser. Har Gazoza. Uden tvivl det bedste sted vi besøgte under vores ferie og i øvrigt også fyldt med lokale, hvilket altid er et godt tegn.
Gratis panna cotta

P7231266

P7231271

Tersanas tervana – ligger cirka 25 minutter udenfor Chania. (nabo til vores hotel). maden er ikke noget specielt. Ikke dårlig, men heller ikke fremragende. Men til gengæld er udsigten/beliggenheden fantastisk og det gør den et besøg værd. Kombiner eventuelt med badning på stranden i bugten ud for.

image

Legeplader i Chania by

Public garden – legeplads og mini zoo. Ligger på Tzanakaki street – lige overfor stadion. Legepladsen ligger i skyggen og der er en ret behagelig temperatur. Der ligger også en cafe med legeplads – den besøgte vi dog kke. (Tip – der er gratis wifi i parken)

Skråt overfor det store indendørs marked finder man også en legeplads. Faktisk imellem de to køreretninger på hovedvejen.

Ved havnen i enden af Minoos street er der også en legeplads med udsigt over vandet. Kombiner eventuelt med gåtur på havnen i Chania. Smuk tur og der er massevis af fisk som børnene elskede at finde og betragte. Vi kunne få timer til gå her.

 

Markeder i Chania by på Kreta

Jeg elsker lokale markeder, så når vi kommer til en ny destination er det nærmest altid det første jeg undersøger. Altså om der findes et lokalt markede. Det gør der i Chania. Eftersigende er der flere, men vi besøgte lørdags markedet på Minoos Street i Chania. Det starter tidlig morgen (cirka 6) til cirka kl 14. Der er massevis af grønsager og frugt og en ret hyggelig stemning, især hvis man kommer tidligt og handler med de lokale. Kommer man senere på dagen er der mange, mange mennesker og knapt så hyggeligt medmindre man er til skubben og masen 😛

Kreta-chania P7161118

Parkering i Chania by

Der er altid ledige pladser ved Defkalionos 19-21, 73100 Chania.

 

 

10 kommentarer

 • Mette

  Tak for en super rejse-vejledning 🙂 Må jeg spørge, hvad I gav samlet for flybilletter og lejligheden ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt det kunne bruges 🙂 Og ja selvfølgelig. Vi var to voksne og tre børn afsted (1 barn på skød i flyet) og for flybilletter gav vi cirka 15.000 og for hotel cirka 11.000. Det var i højsæsonen og derfor de dyreste uger. Nøjagtig samme rejse, blot 3 uger tidligere, kostede cirka 10.000 mindre. Desværre kunne pigernes far bare ikke få fri på andre tidspunkter.. Men det er jo altid billigere at rejse udenfor højsæson 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille mor-P.dk

  Uhh jeg får jo helt lyst til at bestille en rejse dertil asap!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Bærentsen

  Uhh….Vi skal derned til maj. Er altid bange for der ikke er varmt nok 😕 Men vi har fundet et rigtig børnevenligt hotel i Chania…Glæder mig 😊 Vi har også planer om at leje en bil og køre til Elafonissi strand 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Christensen

  Hvem lejede I bil igennem? Er der sand strand/børnevenlig nedenfor det lejlighedskompleks I boede på?
  Ser dejligt ud👌

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg skrev til hotellet og lejede igennem dem – det var det billigste 🙂
   Ja der var sandstrand lige ved siden af hotellet – på den anden side af en vejen op til hotellet. Lige uden for hotellet kun klipper man kunne bade ud fra.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farv bryn selv og spar knaster