Inspiration og opskrifter til tapas bordet

Tapas opskrifterTapas opskrifter

Hos os elsker vi tapas – både børn og voksne synes det er helt fantastisk at samles om en masse små retter og smovse løs. Udover at det er smadder hyggeligt, så er diverse oste, skinker og pølser lige noget for os. Og i dag slog det mig således, at jeg egentligt aldrig har delt de små og simple retter, som oftes finder vej til vores tapas bord. Så sent, som i eftermiddag smækkede vi dette på bordet og rub og stub blev spist!

Så idag skal det kun handle om tapas og de små anretninger, som vi synes hører til. Del endelig dine favoritter i kommentarfeltet, så det kan komme alle til gode.

Inspiration og opskrifter til tapas bordet

Udover de små retter, som jeg nedenfor deler opskrifterne på, så bager jeg også gerne flutes og pestoboller.

Køber nogle lækre oste, forskellige skinker og pølser. Det servere jeg gerne med figner og sæsonens bær og vindruer.

 

FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM

Opskrift på dadler med Bacon

Så simpelt, men virkelig, virkeligt lækkert.

 

Du skal bruge:

1 pakke bacon

1 pakke/pose dadler uden sten

 

Skær baconen over på midten. Vikl en halv strimle bacon om hver dadel. Kom i oven ved 180 grader i cirka 15 minutter til baconen er gylden.

tapas opskrift

Opskrift på bruschetta

Ca. 6-8 stykker

1/2 flute (jeg bager dem selv – opskrift HER)

Trøffelsalsa

1/2 rødløg (finthakket)

1 fed hvidløg (finthakket)

6 cherrytomater

1/2 spsk god olivenolie

En lille smule honning

Salt og peber

Frisk basilikum

Balsamico glaze (laves ved at koge rød balsamico i en gryde i cirka 10 minutter til det tykner)

 

Hak rødløg og hvidløg fint, hak tomater grovere. Kom i en skål. Tilsæt olie, honning, salt og peber. Miks godt sammen.

Det halve flutes skæres i skiver og ristes.

Smør de ristede flutes med trøffelsalsa og kom fyldet ovenpå. Pynt med frisk basilikum og balsamico glaze.

Opskrift på toast med trøffel og gouda

En absolut genial spise, som jeg første gang prøvede i spanien. Der var der dog en slags skinke i også og så vidt jeg mindes ingen skorpe på brødet. Skinken hopper jeg over nu og laver den kun med trøffel og ost, og det smager sååå godt.

 

Det skal du bruge:

Trøffelcreme

Ost i skiver (jeg bruger emmentaler eller gouda)

Toastbrød

Frisk timian

Havsalt

Smør

 

Smør trøffelcreme på en skive brød. Kom et stykke goudaost på og læg en brødskive ovenpå. Steg på panden i godt med smør, hvor du har lagt frisk timian i. Drys med lidt havsalt. Skær i trekanter og server.

Tapas opskrift

Opskrift på ost med honning

En god ost i firkanter

Honning med trøffel

 

Så simpelt, men virkelig lækkert. Det er blot at dryppe honning med trøffel over ostestykkerne. Smager især godt med jordbær til.

tapas opskrifter

 

Find også opskrift på // Pestoboller // Italiensk flutes med havsalt // Møllehjul af ostebomber // Græsk peinirli med oksekød // Madbrød med mozzarella og skinke //

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?