NannaPretzmann.dk
Sommerferien er bestilt..

Møllehjul af ostebomber med mozarella-pesto fyld

møllehjul-ostebomber-med-mozarella-pesto ostebomber-med-mozarella-pestomøllehjul-ostebomber-med-mozzarella-pesto

Processed with MOLDIV

 

 

Husker i møllehjul? Dem man før i tiden ofte fik til konfirmationer, større fester osv.? Dem har jeg gået og tænkt på et stykke tid. Altså at lave min egen version. Pludselig udviklede ideen sig dog til at indeholde fyld også. Fyld af ost. Jeg er en kæmpe oste elsker må jeg hellere sige og jeg er vild med resultatet. Et møllehjul med fyld af mozzarella pesto. Når brødet hives fra hinanden vælter det ud med smeltet ost og bidderne forener ostesmag med hvidløgspesto. Himmerig i min optik 😛

Møllehjulet er perfekte tilbehør til grillaftener, suppe, spaghetti & kødsauce – ja faktisk rigtig mange retter.

Opskrift på møllehjul med mozzarella pesto fyld

16 boller til møllehjul

50 gram gær

4 dl lunken mælk

50 gram smeltet smør

2 æg

1 tsk salt

2 tsk rørsukker

Cirka 12 dl hvedemel

Pensling: 1/2 æg

 

Mozzarella pesto fyld:

5 fed hvidløg

1 dl olie

En stor håndfuld finthakket persille

40 gram parmesan

3 stk mozzarella bøffer skåret i stykker (375 gram)

 

Drys

Sesam

 

Start med at røre gæren ud i det lune mælk. Tilsæt æg, salt, rørsukker og smør. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men heller for lidt end for meget mel.

Lad dejen hæve en times tid på køkkenbordet.

Lav pestoen. Mozzarella bøfferne skæres i mindre stykker. Resten af ingredienserne køres sammen med stavblenderen i mini hakkeren. Bland med mozzarella stykkerne.

Del dejen i to stykker. Drys mel på bordet. Rul hvert stykke ud til en aflang firkant og del i 8 stykker. Jeg bruger en pizzaskære til jobbet. Kom cirka 1 spsk. mozzarella pesto fyld på hver bolle. Det overskydende fyld gemmes og hældes over møllehjulet, når det har efterhævet.

 

>> Følg også med på Instagram <<

p5301160

Saml dejen over fyldet (som med wienerdejen HER) og tryk enderne sammen.

p5301162

Sæt bollerne med samlingen nedad i en springform (28 cm), således at de vokser sammen, når de hæver. Lad møllehjulet efterhæve i 20 minutter. Pensl med æg & drys med sesam. Hæld resterende fyld over møllehjulet.

møllehjul-ostebomber-med-mozzarella-pesto møllehjul-ostebomber-med-mozzarella-pesto

Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 25 minutter.

møllehjul-ostebomber-med-mozzarella-pesto møllehjul-ostebomber-med-mozzarella-pesto

Find også opskrift på // Hvidløgssnegle // Spinatboller // Grove spinatboller med hytteost // Rødbedeboller // Spinatboller med skinke & ost // Broccoliboller //

Image HTML map generator
   

2 kommentarer

  • heidi

    Hejsa 🙂
    De ser godt nok lækre ud :-). Jeg skal på mandag holde studentergilde for min datter. Da ovnen er optaget hele tiden, tænker jeg om man ikke kan lave dem og fryse ned. Så de kun skal lunes inden serveringen. Hvad tænker du???
    Mvh Heidi

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa Heidi,

      Tillykke 🙂 Det kunne jeg sagtens selv finde på at gøre, blot bage lidt mindre inden fryseren (eller sætte dem klar i springformen og først bage, når de er optøet igen), så ingen problem.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerferien er bestilt..