Italienske flutes med havsalt – Nanna Pretzmann
Forresten da også #9

Italienske flutes med havsalt

Italienske flutes med havsaltItalienske flutes med havsalt

De italienske flutes er en af mine absolut yndlings flutes. Det lille drys havsalt inden de bages er prikken over i’et. Men er du ikke til det undlader du det selvfølgelig bare. Det er også rigtigt lækkert at drysse diverse krydderurter og krydderier over. Bedst af det hele er at de er enormt lette at lave og bage.

Opskrift på Italienske flutes med havsalt 

4 stk 

25 gram gær

3 spsk olie

5 dl lunken vand

200 gram durummel

500 gram hvedemel

1 tsk salt

1 tsk sukker

Lidt havsalt til drys

 

Opløs gæret i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt sammen.

Lad dejen hæve i cirka halvanden time.

Drys lidt mel ud over et bord og tag dejen. Træk den ud til en firkant. Den skal ikke rulles eller æltes, men trækkes.

Del herefter dejen i 4 stykker. Jeg bruger altid en pizzaskære. Tag i hver ende og sno i modsat retning.

Sæt flutsene på en bageplade. Der kan være på to på hver plade.

Lad hæve en halv time. Drys med havsalt.

Ovnen skal varmes op til 225 grader og der skal stå et lille fad i bunden med vand. Brøddene skal bage i 15-20 minutter og når de har bagt halvdelen af tiden tager du fadet med vand ud og lader dem bage færdigt. De er lækre gyldne og brune, når de er færdige. Lad dem køle på en bagerist.

Kan fryses.

Italienske flutes dej Italienske flutes dej2

Italienske flutes med havsalt

Find også opskrift på // Verdens bedste hvidløgsbrød med mozzarella og feta // lækkert & krydret brød // Pampas stykker // Kokos pandekager //

23 kommentarer

  • Hvor ser de lækre ud! Dem må jeg prøve 🙂

    http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rune

    De er supergode – de lykkedes i første hug! Tak for opskriften!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Mums filibaba – de er MEGA nemme at lave og smager jo himmelsk ( valgte dog oregano oven på halvdelen)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Martin

    Super gode og nemme at lave. De sad lige i skabet første gang. Jeg har lavet dem flere gange siden. Tak for opskriften.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annelise

    De ER super lækre, og gæsterne er vilde med dem, så jeg bager aldrig andre efter at ha bagt disse!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • karen lund

    valdemar poulsens vej 7a

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siw

    Varmluft el. konventionel ovn?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis

    Bruger denne opskrift hvergang,er super gode.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis

    Er super gode ,bruger denne opskrift hvergang.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maiken

    Hvor mange personer er der brød til i denne opskrift?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Der bliver til 4 flutes 🙂 De er cirka samme str som de der købe hvidløgsflutes, men mætter betydeligt mere. Jeg vil svare, at det kommer an på hvad du servere det til. Tænker at der går mere, hvis det er til tapas end til suppe..

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Jeg laver dejen længere og snor enderne om hinanden, så bliver de rigtig flotte og mere ensartede.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Pia 🙂 Jeg kan nu faktisk godt li’ at de ikke er ensartede – synes det giver lidt charme. Men det er jo smag og behag. Tak for tip 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stephanie

    Har haft en dej i mellem hænderne der var meget ala denne og jeg forstår ikk hvorfor der ikk skal mere mel i inden hævning den er virkelig våd når den skal trækkes ud, kan slet ikk lade sig at gøre. Har brugt rigtig meget ekstra mel bare for at kunne folde dejen igen og igen med en dejspartel. Er det meningen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Stephanie,

      Det er nærmest umuligt at angive et nøjagtigt mål på mel. Det bedste du kan gøre for dit bagværk er at mærke på dejen og stole på din mavefornemmelse. Det vil sige, hvis du synes dejen er for våd at arbejde med, så tilsæt mere mel. Blot pas på med at tilsætte for meget. Det giver tørt brød 🙂
      God fornøjelse 🙂

      KH
      Nanna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Mums lækker opskrift og meget nem 💪
    Jeg kom 75g majsgryn i og reducerede med 50g hvedemel

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forresten da også #9