Da tøsebørnene kom fra børnehave idag, så kastede vi os over at udskære uhyggelige Halloween græskar og at pynte op med klamt edderkoppespind. Og det var noget de kunne lide og synes var sjovt. Især at skære i græskar. Deres moderlige ophav havde pædagogisk nok købt en til hver og så var der ellers frit slag. Græskar fyldet gemte vi til boller og den opskrift ligger jeg lige op imorgen.
I samme ombæring, som Halloween græskarrene, havde jeg for første gang købt mig et butternut græskar. Jeg havde nemlig bestemt, at gå linen ud og også involvere græskar i aftensmaden. Jeg har tidligere delt en græskar suppe opskrift herinde, men nu får i altså lige en mere, for den blev noget så vellykket. Altså hvis jeg selv skal sig. Jeg laver oftest mad på gefühl, så tilgiv mig, hvis opskriften ikke er helt spot on. I må gribe en ske og smage til undervejs. Jeg tilføjede ikke cayenne idag, af hensyn til børnene, men det kan altså anbefales at tilføje.
Opskrift på butternut græskar suppe
4 personer
En god sjat olie
3 fed hvidløg (skåret groft)
En dusk timian
2 gulerødder
1 pastinak
1 butternut græskar
Vand
1 bouillonterning
250 ml fløde
Salt & peber
Serveres med:
Creme Fraiche
Græskar kerner (som altså blev solsikke idag)
1 æble skåret i tern og vendt i en smule honning og citron
Brødcroutoner (en rest brød skæres i tern, vendes i olie, krydres og bages ved 100 grader i 30 minutter)
Varm olien i en gryde, tilsæt hvidløg og timian og lad stå et par minutter. Skær butternut (fjern kerner), gulerod og pastinak groft og kom i gryden. Steges nogle minutter. Tilsæt vand, så 1/3 af indholdet af gryden dækkes. Smid en bouillonterning ved og lad det hele koge under låg i cirka 25 minutter. Brug en blender/stavblender til at lave en ensartet masse. Sæt over varme igen og tilsæt fløde imens du smager til med samt og peber.
Jeg er vild med creme fraiche og æbletern til, imens både ungerne og min mand foretrækker brød croutoner.
Find også opskrift på // græskarboller // Mumie pølsehorn // Pizza boller // One pot pasta – aftensmad på under 10 minutter // Rødbede boller // hvidløgsflutes med pesto //
Halloween er nu lige så hyggelig som uhyggelig 🙂 I hvertfald selve forberedelserne !
Halloween er nu lige så hyggelig som uhyggelig 🙂 I hvertfald selve forberedelserne 🙂