Herhjemme elsker vi sushi, så da muligheden bød sig for at komme på sushi kursus, så tog vi den. Siden har vi lavet det herhjemme et par gange og det er faktisk ikke så svært. Især Maki rullen er meget let. Inside out skal man have tungen lige i munden for at lave pæn, synes jeg. Men slet ikke en umulig opgave. Nu hvor jeg synes jeg har fået lidt styr på det tænker jeg at der måske er nogle af jer, der også kunne tænke sig at prøve, så derfor har jeg lavet denne lille guide med opskrifter på sushi. Nederst i indlægget finder du opskrifter. Spørg endelig hvis i er i tvivl om noget.
Jeg har købt alt jeg skulle bruge online, da jeg ikke lige havde tid til at kaste mig ud i adskillige butiksbesøg, for at finde det hele. Hos Sushibutik er et stort udvalg
Sådan laver du hjemmelavet sushi
Det skal du bruge:
Vådt viskestykke
Et glas vand
Fyld – både grønt/fisk/rejer. Grønt skal være skåret i “store” stykker. F.eks. deles en almindelig agurk i cirka 8 stykker (husk ikke at bruge det bløde i midten af agurken)
Pynt og tilbehør:
Chilimayonnaise
Karse
Rogn
Wasabi som tilbehør
Syltet Ingefær som tilbehør
Soya til at dyppe ruller i
Sushi ris
Koges i god tid, da de skal nå at køle af inden brug.
Susi ris koges i en gryde. Fyld kun gryden 1/3 op. Fuld styrke til vandet er væk. Sæt ned på lav og kog videre i 5 minutter. Køles helt af og smages herefter til med riseddike.
Nigiri (ris med fisk eller reje på toppen)
Form ris og læg fyld på. Du kan købe en form, som gør arbejdet noget lettere.
Bambusrullen
Inden du begynder med at rulle sushi er det en god ide at komme wrap om bambusrullen. Det letter rengøringsarbejdet betydeligt, at man bare kan pille det af og smide væk.
Forslag til fyld:
Agurk/avokado/indbagt rejer
Laks/forårsløg/agurk
Avokado/chilimayo med rejer/indbagt rejer
Det skønne med hjemmelavet sushi er at du kan eksperimentere med fyldet og finde lige den kombination du synes er allerbedst.
Maki (sushi rulle)
Den glatte side nedad/ru opad på en bambusrulle. Husk vand i en skål. Dyp fingrene, så klistre risen ikke til fingrene. Fordel et tyndt lag ris pånær en cm foroven. Vælg maks tre slags fyld. F.eks. Reje, advokado og chili/reje/mayo fyld. Nu skal den rulles. Rul over fyldet. Tryk sammen. Rul herefter en cm ad gangen og tryk sammen indtil du når enden. Fugt den cm ad tangen, som ikke er dækket af ris og rul over. Så lukkes rullen fint. Skær i cirka 1,5 cm tykke skiver. Brug meget skarp kniv. Efter hver gang du har skåret, så tør den i et vådt viskestykke. Se billedguide nedenfor.
Inside out
Kom ris på hele tangstykket og vend herefter rullen, så risen vender nedad. Læg maks tre slags fyld. Rul på samme måde, som Maki og skær ud. Herefter kan rullen dyppes i f.eks. sesamfrø. Se billedguide nedenfor. Karsen på toppen smager fantastisk.
Kom mandler på en pande og varm panden godt op. Når mandler begynder at tage farve tager du panden af varmen og hælder lidt soya over og rører rundt. Sæt over varmen igen til alt soya er fordampet fra panden.
Sådan laver du syltede ingefær
Skær en frisk ingefær i tynde skiver. Kom i saltet vand i 1/2-1 time. Si vandet fra og kom på glas med eddike/sukker. Eddike og sukker blandes og der røres til sukker er opløst.
Sådan laver du chilimayonnaise
Ægte mayonnaise og chili tilsættes efter smag.
Sådan laver du rejer i chilimayo
Lav en chilimayo og tilsæt hakkede rejer.
Vigtigt når du bruger rå fisk
Husk og behandel fisken korrekt inden brug. Fisken skal fryses ned i 24 timer inden brug, for at slå bestemte bakterier ihjel.
– Indeholder aff links –
Her i huset marinere vi kylling med cornflakes og salt og peber… Så steger vi det på panden og putter det i rullerne så alle i huset kan få sushi (kæresten og den mellemste er ikke så glade for fisk )
Forfatter
Mmh det lyder lækkert 🙂 Dejligt du deler tip 🙂