Spinat og rødbede vafler til aftensmad eller madpakken

Vi spiser vaflerne med salat og græskarkerner, solsikkekerner og hvad der ellers gemmer sig af lækre ting i skufferne til aftensmad. Resterne ryger dagen efter i madpakkerne eller spises som snack i løbet af dagen. Vi bruger oftest spinat eller rødbede, når vi laver dem og ungerne elsker at de får farvede vafler. De kalder dem gerne prinsesse og Hulk vafler. Jeg elsker alle de grønsager de spiser uden at sukke eller brokke sig over det 😛 Spinat eller rødbede kan sagtens udskiftes med andet, f.eks. revet gulerod. Det er super hurtigt at lave og det er også et kæmpe plus herhjemme.

Opskrift på spinat og rødbede vafler

Cirka 8 belgiske vafler

150 gram frisk spinat (kan erstattes med frossent) eller 150 gram revet rødbede

3 æg

3 dl mælk

1 1/2 tsk bagepulver

1 tsk salt

4 dl hvedemel

 

Forslag til fyld:

Grønt, som salat, peberfrugt, agurk, tomat, majs, gulerod o.s.v.

Når jeg bruger spinat i dejen giver jeg det en tur i blenderen/minihakkeren sammen med mælken inden jeg mikser alle ingredienserne sammen.

Varm vaffeljernet op og bag indtil vaflerne selv slipper. I vores vaffeljern er fedtstof ikke nødvendigt – vi har et Tefal snack Collection. Skide smart fordi det er mange jern i et. Man kan skifte pladerne og dermed lave alt fra donuts til toast.

Husk ikke at lægge dem i en bunke, så bliver de bløde. Læg eventuelt på en bageplade i ovnen, som er lidt varm, så de holder sig lune. Eller tag vaffeljernet med til bords og lav dem, som i spiser til .


FØLG OGSÅ PÅ INSTAGRAM


 

Find også opskrift på // Spinatboller // Bagels // Verdens bedste pizza dej // Oreo brownie med Oreo frosting // Rødbede boller //

Follow:
Share:

13 Comments

  1. Janni
    4. september 2016 / 10:01 pm

    Mums.. De skal prøves. Men kan man godt bruge et helt alm gammeldags vaffeljern??

    • 5. september 2016 / 4:09 pm

      Ja da, på nogle af de gamle skal der vist fedtstof på, men ellers burde der ikke være noget 🙂

  2. Stella
    6. september 2016 / 10:07 pm

    Dem må jeg helt sikkert prøve at lave en dag. Smager prinsesse vaflerne meget af rødbede? Jeg er nemlig selv ikke ret vild med smagen. Men farven er flot 🙂 Ellers må jeg lave dem med gulerødder.

    • 9. september 2016 / 6:39 am

      Jeg synes godt man kan smage dem, men mine børn spiser dem lystigt 🙂

  3. Michelle
    11. september 2016 / 1:23 pm

    Så er jeg ved at lave disse fine vafler. Mine med rødbede bliver sig langtfra lige så røde som dine trods de 150 gram. Og så synes jeg de er en anelse for salt i smagen, men det kan man jo altid justere 🙂 tak for inspiration

    • 12. september 2016 / 4:12 pm

      Jeg synes de er mere lyserøde, når man brækker dem over end udenpå, men det er nok forskellige hvor meget rødbeden farver 🙂 Man ja saltet er det heldigvis let at justere på 🙂

  4. Berit
    11. januar 2017 / 9:33 pm

    De skal helt sikkert prøves. Kan de mon fryses?

    • 13. januar 2017 / 7:40 am

      Det har jeg desværre ikke prøvet☺️ Men mit gæt ville være ja, hvis de varmes i ovnen, når de er tøet op 🙂

  5. Anne N
    13. marts 2017 / 12:38 pm

    Det lyder rigtig lækkert! Kan man erstatte hvedemel med f.eks. kikærte-, sesam- eller anden slags mel? 🙂

  6. Heidi
    24. november 2017 / 5:10 pm

    Kan man lave dem i alm hjerte vaffeljern har ikke sådan et til de store fine vafler

  7. Lene
    22. marts 2018 / 1:55 pm

    Hej Det ser super lækkert ud 🙂 putter du også rødbederne i blenderen? det kan jeg nemlig ikke finde info om 🙂

Leave a Reply


Looking for Something?