De her bad badboys lavede jeg inden vi stak af til Thailand. Jeg tror faktisk, at det er de lækreste småkager jeg nogensinde har bagt. De er fyldte med karamel i midten og smager intet mindre end himmelsk med havsalt på toppen.
Kæmpe cookies med karamelfyld og havsalt
10 kæmpe cookies
200 gram smør
3 dl brun farin
2 dl rørsukker
En halv stang vanilje
2 æg
5 dl hvedemel
2 spsk kakao
1 tsk salt
125 gram hakket mørk chokolade (jeg har brugt Odense 70%)
1-2 tsk havsalt til drys
Karamelfyld
1 dåse kondenseret mælk
70 gram brun farin
1 tsk salt
Start med at sætte karamelfyldet over. Kom den kondenseret mælk, farin og salt i en gryde. Varm op til kogepunktet og rør rundt. Når karamellen er lysebrun og tyk er den færdig.
Dejen
Rør de to slags sukker, smør og vanilje sammen til en masse. Tilsæt æggene og rør grundigt sammen.
Tilsæt mel, kakao og salt og tilsidst den hakkede chokolade.
Sæt 2/3 af dejen ud som cookies. Husk god afstand i mellem. De flyder nemlig en del ud, når de kommer i ovnen. Lav en fordybning i midten til karamel fyldet og fordel det. Den sidste del af dejen fordelen ovenpå. Den behøver dog ikke dække karamellen helt. Drys med havsalt. Bages ved 200 grader i 10-12 minutter til de er gyldne i bunden og karamellen bobler.
// Bounty cheesecake uden husblas // Nutella boller // Let og lækkert focaccia //
Nok de bedste “små”kager jeg længe har smagt! De er rigtig nemme at lave. Mine drenge på 4 og 2 år hyggede sig rigtig meget med at hjælpe til!
Forfatter
Dejligt i kunne li’ dem – mine unger elsker også at være med i køkkenet 😀