Mini rugbrød – madpakke venlige og lækre

Mini rugbrød

Opskrift på mini rugbrød

Inden vi pakkede kufferten og drog syd på, så var jeg selvfølgelig et smut i køkkenet og sørge for madpakker til ungerne. Kendetegnet ved vores børn er nemlig at de altid er sultne, lige præcis når det enten er umuligt at fremskaffe noget eller at det koster spidsen af en jetjager, som f.eks. i lufthavnen. Jeg bagte derfor lidt forskelligt. Både verdens bedste pølsehorn og så de her mini rugbrød, som jeg bestemt tror vi også fremover skal bruge i madpakkerne. Min mand har i hvert fald allerede bestilt flere til hans madpakke. En god ting er iøvrigt at de sagtens kan fryses, så man kan bage en god stor portion og smide deri.

Opskrift på mini rugbrød

Cirka 12 styk mini rugbrød 

25 gram gær
1/2 liter lunken vand

450 gram rugmel
150 gram hvedemel
3 spsk sirup
3 spsk hørfrø

2 tsk salt
3 håndfuld havregrynsflager

 

Rør gæren ud i det lunkne vand. Kom sirup, mel, hørfrø og salt i og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve på køkkenbordet et par timer.

Tag dejen ud, drys bordet med mel og del dejen i to. Rul en pølse af hver og del hver pølse i 6 stykker. Pensel styrkerne med vand og rul dem i havregryns flagerne. Stil dem på en bageplade (med bagepapir) og lad dem efterhæve tildækket en halv times tid.
Tænd ovnen på 225 grader. Når den er varm sætter du bagepladen ind og skruer ned på 200 grader. Bag mini rugbrødene i 15-20 minutter.

 

// Find opskrift på grydebrød // Find opskrift på lækker Bounty cheesecake // Find opskrift på Nutella boller //

Follow:
Share:

16 Comments

  1. SSS
    3. august 2016 / 7:47 pm

    Kan dejen hæve i køleskabet over natten og så bare formes, efterhæves og bages morgenen efter?

    • 3. august 2016 / 8:16 pm

      Ja da, jeg ville dog lige reduceret gær mængden i dejen☺️

  2. Stine
    4. december 2016 / 9:38 am

    Tal for opskriften:)
    Har lige blandet dejen sammen – tredobbelt opskrift:) men kan det passe den er godt klistret inden hævning? kan ikke forestille mig den kan rulles til pølser om 2 timer;) Er ikke den store bager:)

    • 4. december 2016 / 1:55 pm

      Nu er jeg lidt sen til at svare, så håber det lykkedes 🙂

  3. Svetlana
    14. december 2017 / 1:59 pm

    Du brugte 3spsk sirup… Hvilken sirup?

  4. Winnie
    12. februar 2018 / 2:30 pm

    Jeg har samme problem. Den er så klosteret at jeg prøver at lave dem til muffins i stedet. Og har været nødt til at komme meget havregryn i bagefter. De er ikke til at rulle

    • 19. februar 2018 / 4:40 pm

      Måske skal du tilpasse ingredienser. Mel er altid i forskelligt kvalitet. Her går det fint at rulle den, som du kan se på billederne 😉

  5. Mathias
    21. februar 2018 / 2:36 pm

    Skal de bages ved varmluft eller over/under varme?

  6. Heidi
    25. maj 2020 / 10:16 pm

    Jeg har lige lavet dem og kom hakkede tranebær og abrikos i 😊.

  7. Liane
    16. marts 2021 / 2:30 pm

    Hej Nanna. Tror du ikke man,man kunne bruge dejen og bage et helt rugbrød også… jeg er ved og lave,skole rugbrød med surdej en mørk og en lys. Vi liane

    • 21. april 2021 / 1:50 pm

      Jeg må indrømme, at det er 100 år og en madpakke siden, at jeg har bagt denne opskrift, så jeg må være dig svar skyldig 🙁

  8. Pernille
    24. april 2022 / 3:22 pm

    Hej Nanna
    Jeg har netop prøvet din opskrift med succes. Lækre madpakkebrød.
    Jeg kan dog ikke lade være med at kommentere på dine kommentarer længere oppe i forhold til konsistensen på dejen, hvor jeg ikke synes du giver svar.
    Jeg har ikke stor erfaring med at bage med så stor andel rugmel. Jeg valgte at anvende Meyers fuldkorns rugmel, og som du skriver så er der forskel på forskellige typer mel og deres væskeoptagelse. Jeg valgte derfor at reducere mængden af rugmel til 400g. Min bageerfaring siger mig også at de grove meltyper skal have lang æltetid for at optimere væskeoptaget. Jeg æltede mindst 10 min med håndmixer og endte med at tilføre mere mel undervejs.
    Men mon ikke rettesnoren, som også anvendes til boller kan bruges her? Dejen skal efter god æltning slippe siderne på skålen, men stadig være let klistret.
    Desuden bør dine instrukser vejlede til at dejen efter endt hævning skal slås let ned med mere hvedemel (ikke meget) for at opnå en konsistens der kan arbejdes med. Når jeg kigger på dine billeder ses det også at du har trillet pølserne i lidt mel.
    Jeg ved også godt at bagetider er meget forskellige afhængig af brødenes størrelse og ovnen – men vil være forundret hvis de skal bage mindre end 20 min. Mine fik ca 25 minutter.
    Kommentarerne her simpelthen for at gøre din opskrift lettere at gå til for de knap så erfarne bagere – for minirugbrødene er ikke komplicerede at lave, men et par rettesnore gør det altid lettere at gå til 🙂

    • 24. april 2022 / 9:24 pm

      Jeg må indrømme, at det er 100 år og en madpakke siden, at jeg har bagt denne opskrift. Faktisk, er det vist ved, at være 6 år siden, at jeg udgav den. Derfor er det svært for mig, at kommentere det vilde på selve opskriften før jeg har været i køkkenet igen.
      Så tak for dine velbeskrevne rettesnore 🙂

Leave a Reply


Looking for Something?