Lige i tid til du kan bage pampas stykkerne i weekenden. Det tager nemlig lidt tid, da der først skal laves en rugsurdej og selve dejen skal hæve natten over. Men resultatet er ventetiden værd. Pampas stykkerne bliver sprøde udenpå og bløde og saftige indeni. De smager intet mindre end fantastisk. Jeg laver gerne en dobbelt portion.
På dag 1 skal rugsurdejen startes. Kom 1 dl vand, 80 gram rugmel og et stykke gær på størrelse med en ært i. Lad skålen stå på køkkenbordet.
På dag 2 tilsætter du yderligere 1 dl vand og 80 gram rugmel.
På dag 3 kan surdejen bruges og du kan gå igang med pampas stykkerne.
Opskrift på Pampasstykker
10-12 stykker
10 gram gær
6 dl lunken vand
100 gram rugsurdej
1 spsk groft salt
1 spsk olie
3 spsk mørk sirup
100 gram græskarkerner
50 gram rugmel
400 gram fuldkornsdurrummel
300-400 gram hvedemel
Rør gæret ud i det lunkne vand. Tilsæt salt, olie, sirup, græskarkerner og surdejen. Miks godt. Tilsæt herefter de 3 typer mel. Afslut med hvedemel. Ælt dejen godt igennem og kom den i en skål smurt med olie. Dæk med film og kom skålen i køleskabet og lad den blive der natten over.
Drys mel udover bordet og vip dejen ud af skålen. Form dejen til en forkant og tryk den flad. Del i 10-12 stykker alt efter hvor store pampas stykket du ønsker. Kom stykkerne på et stykke bagepapir (bagepladen skal varmes i ovnen), drys durummel over og lad dem hæve i en lille time.
Varm ovn og bageplade op til 220 grader. Træk bagepapiret over på bagepladen og bag i cirka 12 minutter.
Jeg har lavet pampas styrkerne ud fra to forskellige opskrifter. Dem finder du HER og HER.
Find opskrift på // Grydebrød med sprød skorpe // Thailandske kokos pandekager // Kæmpe cookies med karamelfyld // Trekantet sandwichbrød //
Hej Nanna
Tak for en fantastisk opskrift.
Disse pampasstykker smager supergodt. Jeg er helt vild med smagen, men synes dog de bliver ret tunge og kompakte. Er dine også det?
Mvh Dorthe
Forfatter
Hejsa Dorte,
Jeg må simpelthen være dig svar skyldig. Det er så længe siden, at jeg har bagt dem sidst, at jeg ikke husker det.
KH
Nanna
Hej Nanna,
Super lækre pampasstykker du har lavet opskriften på! Jeg vil bare lige høre, om du havde en tanke bag ved navnet på dem? Eller hvorfor hat du kaldt dem pampasstykker? 🙂
Forfatter
Hejsa.
Man kunne engang købe nogle stykker, som hed netop det (måske kan man stadig?!). Enten var det i Bilka eller Salling. Kan simpelthen ikke lige huske det (opskriften er ikk’ helt ny mere og det føles som hundrede år siden, at jeg sidste spiste pampasstykker). Men deraf navnet.
KH
Nanna