Spinat sliders aka mini burgerboller til madpakken – Nanna Pretzmann
Valnøddebrød på grillen

Spinat sliders aka mini burgerboller til madpakken

Slider-mini-burger-bollertempimageforsave tempimageforsave

img_6275

Mini Babybel er næmest standard i vores køleskab. Både som en lækker eftermiddag snack, når ungerne kommer fra børnehave eller som snack i madpakken, imens de er afsted. Vi sender selvfølgelig ikke kun Mini Babybel med, men sammen med frugt og grønt udgør de et godt varieret mellemmåltid. Og de er da også så gode, at jeg har fundet på flere opskrifter, som gør sig rigtigt godt til 🙂

I denne omgang vil jeg lige dele de sliders med spinat, altså mini burgers, som også har været med i madpakken. De er den erfekte størrelse til børnehænder. Og smager skønt med salat, peberfrugt, Mini Babybel i halve og pålæg. Indholdet kan varieres alt efter præferencer og humør, men prøv lige og kom en Mini Babybel i. Jeg er selv vild med det! Sliders kan selvfølgelig også bruges som traditionelle burgerboller. Uanset gør de det godt i madpakken sammen med Mini Babybel. Mine unger er vild med den grønne farve og så er det jo ganske sundt at få klemt ekstra spinat ned, helt uden kamp. Men er man ikke til spinat undlades det selvfølgelig let.

Vi supplere altid op med diverse frugt og grønt i madpakkerne. I denne omgang var det f.eks. vandmelon. Som snack kom vi selvfølgelig også Mini Babybel i. Mini Babybel består af 100% ost og altså ingen konserveringsmidler og tilsætningsstoffer. Vi bruger hovedsagligt Babybel, præcis som den er, men altså, som nævnt, også som tilbehør.

F.eks. tænker jeg også at denne menu vil gøre sig godt til en børnefødselsdag. Mini burgere, vandmelon og Mini Babybel. Jeg tænker egentlig klart, at Mini Babybel skal med til den næste fødselsdag her i huset. Det er jo den perfekt snack til ungerne, som er let lige at hapse.

tempimageforsave

Ungernes far og jeg hopper idag på flyet til Paris og jeg kan afsløre at netop spinat sliders med Mini Babybel og et net Mini Babybel er i madpakken. Jeg er, ligesom i barndommen, blevet ret så forfalden til Babybel og et net Mini Babybel holder ikke længe herhjemme. Børnene og jeg er ret gode til at gå og hapse små oste. Det er svært at lade være, når de er så gode 😛

Opskrift på sliders (mini burgerboller)

24 sliders eller 12 alm burgerboller

50 gram gær

3 dl mælk

2 æg

100 gram smeltet smør

1 spsk honning (eller rørsukker)

2 tsk salt

200 gram friske spinatblade (kan erstattes med frossent)

Cirka 12 dl mel

Yderligere mel til æltning

1/2 æg til pensling

Sesam til drys

 

Opløs gæren i 1 dl mælk. Hæld resten af mælken i minihakkeren sammen med spinaten og kør spinaten helt fint. Tilsæt til gærblandingen. Tilsæt æg, honning, salt, smør og miks godt sammen. Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Hellere en smule for lidt mel end for meget. Dejen vil være klistret pga spinaten. Du skal ikke blive ved med at fodre den, da burgerbollerne vil blive tørre. Men dejen skal selvfølgelig kunne æltes.

Lad hæve 1 times tid på køkkenbordet.

Del dejen i to. Hver del skal deles i 12 stykker. Rul til boller og sæt tæt på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad hæve endnu en time.

Pensl med æg og drys med sesam.

Sliders-mini-burger

Bages ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 20 minutter.

Sliders-mini-burgerboller-spinat tempimageforsave

Mini Babybel kører lige nu en konkurrence, hvor du kan vinde et GoPro Hero5 kamera. Jeg har en tidligere udgave og det er ret lækkert og perfekt til at medbringe på ferier.

>> Deltag i konkurrencen HER <<

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Valnøddebrød på grillen