Hjemmebagte hveder

Når x’erne skal på ferie.. sammen..

billede-167

Endelig, endelig, endelig har vi booket den tur jeg så længe har sukket efter. Vi skal nemlig til Paris. Først i juli vel og mærke, men vi skal afsted og jeg glæder mig som et barn til juleaften. Vi har faktisk været i Paris før. Ham, min x-mand, og jeg. Med hans familie. Tilbage i 2009. Før børn og før jeg smed babytrækkene. I hvert fald synes jeg, at jeg ser meget ung ud på ovenstående billede, som altså er fra netop den tur. Ung, mere rund i kinderne og uden sorte render under øjnene. Børn, den komplicerede kærlighed og alderen, som banker på, sætter altså pludselig tydelige spor. Shit mand! Vi var jo bare to halvstore unger, da vi fandt hinanden, et par år før Pariser turen.

Jeg ville hjertens gerne vise jer et vaskeægte parbillede af os, men det var før selfie og selfiestang gjorde indtog, så der eksistere ganske enkelt meget få og dårlige fotoes fra turen. Her er det bedste, som jo ikke er noget at prale af. Til juli sørger jeg for at pakke selfie grejet, så jeg kan knipse løs.

41

Nuvel, nu var det ikke mit aldrende jeg eller kauve parbilleder, jeg ville fortælle om. Men nærmere det faktum, at jeg skal til Paris med min x-mand. Situationen er da lidt spøjs må jeg erkende. I sommers ville ingen nok have spået eller satset på at det lå i kortene. Ikke engang os selv. Det har hverken været nogen dans på roser eller anbefalelsesværdigt, at være fra hinanden. Ej heller har vi gjort tingene lettere for os. Tværtom tilføjede vi flere issues til en i forvejen alenlang liste. Men jeg er nok nået til den erkendelse, at det på en bizar måde var nødvendigt, for at føle på kroppen at kærligheden i den grad stadig eksisterede. At føle hvordan livet uden ens anden halvdel er. Nogle gange kan man ikke se skoven for bare træer og græsset er meget grønnere hos naboen. Nogle gang er man også bare et fjols og har set sig blind på situationen. Ikke destomindre, så har vi jo valgt at genoptage den romantiske del af forholdet. Og selvom vi hverken bor sammen eller har ændret på tingene i den retning, så vil vi gerne give os de bedste forudsætninger for at blive stærkere og af tidligere erfaring ved vi hvor vigtigt det er at afsætte tid til os. Uden børn. At pleje romantikken og værdsætte den.

billede-113

Vi har derfor beslutte at tage 5 overnatninger i Paris. Det er lidt vildt synes jeg. Jeg har en gang tidligere rejst fra børnene i 5 dage. Da jeg tog til min fars bryllup i Afrika i November. Det var, som i måske husker, med ret stor klump i maven og dårlig samvittighed. Jeg er ikke vant til at være så længe væk fra børnene og min samvittighed mener egentlig slet ikke, at jeg burde. Altså jeg hører i hvert fald tydeligt Lola Jensen og hendes 1 døgn pr barnets år inde i mit hovede.. Men jeg mente altså heller ikke, at jeg kunne undlade at deltage i min fars bryllup. Det viste sig jo også at blive en fantastisk tur, som virkelig gjorde noget godt for mig og gav mig og mit hoved en pause, jeg virkelig behøvede, ovenpå skilsmissen. Desuden også en oplevelse jeg ikke ville være foruden idag. Og pigerne klarede jo skærene uden mén og brugte en stor del af tiden med deres mormor og far.

Denne gang skal far jo med og jeg må indrømme, at det giver stik i maven. Men pigerne skal først på sommmerferie et par dage hos farmor og farfar og bagefter hen til mormor og Erik. Nogle af de personer, som er vigtigst for dem og som de elsker meget højt. Med tiden har jeg også indset at det, at de bruger tid alene med deres bedsteforældre giver et tættere og stærkere bånd imellem dem og både børn og bedsteforældre værdsætter det. De store efterspørge efterhånden ofte, at komme på overnatning – uden mig 😉 Så selvom, at jeg stadig synes 5 overnatninger er lige lang tid nok, i hvert fald for Bettemåsen, så er det ikke noget der sker hver og hver anden dag, så mon ikke det går alligevel. Jeg tror nemlig dagene vil flyve afsted med fingerfletteri og mysseri, imens ungerne spiser alt for mange is, kommer alt for sent i seng og nyder deres bedsteforældres fulde opmærksomhed. Hvad er jeres erfaring med den slags?!

Vi endte med at booke dette hotel (reklamelink), som ligger i latinerkvarteret og faktisk havde en meget rimelig pris. Det vil vise sig om der er en grund til det 😛 I øvrigt er hotellet faretruende tæt på en YSL butik.. ja jeg har tjekket.. For jeg ønsker mig stadig denne eller denne brændende! Og da vi havde booket hotellet kom jeg til at fejre det ved at klikke Billi Bi Girl Power sneaksene (reklamelink), jeg viste jer igår, hjem.. Nogle gange undre jeg mig over hvornår der kommer en voksen, skælder ud og stopper mig..

Og her på falderebet.. del gerne restaurant tips, kage anbefalinger og hvad i ellers kunne ligge inde med…?!

20 kommentarer

 • Matilde

  Jeg synes, ærligt, at det er alt for meget. 5 overnatninger væk fra sit barn på 2 år? Jeg kan måske til NØDS forstå tvillingernes alder taget i betragtning, men det slet slet slet ikke den lille. Jeg får mig sikkert nogle huk for det her, men det er også okay. Det er jer der har valgt at sætte 3 børn i verden og med børn kommer også nedsat ego-tid. Det ved man, og det er man (forhåbentlig!) indforstået med, når man går ind til det. Derfor kan man ikke sige “Jeg trænger til 5-6 dage væk og jeg gør det”. Det er helt forkert i mit hovede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det må du også gerne synes. Det er helt ok, at være uenig og ville gøre tingene anderledes selv. Sådan har jeg det da også ofte selv om andres valg. Dog synes jeg din kommentar er nedladende, dømmende og ikke spor konstruktiv. At konkludere at jeg er egoist i forhold til mine børn og ikke forstår hvilket ansvar jeg påtog mig, da vi satte dem til verden, gør mig faktisk enormt ked af det. En af de værste ting du kan gøre ved en mor er da at kritisere hendes evner til at være mor. Det kunne du måske godt have klaret mere elegant og fået din pointe frem alligevel.
   Og her på falderebet vil jeg sige, at det er ganske tydeligt du ikke læser med på fast basis eller i hvert fald ikke har forstået hvilken type mor jeg er. God dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Nyd det søde, det er så velfortjente. Glem alt om hvad andre tænker. Selvom man har sat 3 børn i verden har man stadig lov til at være kæredter og nyde hinanden uden børn også i 5 dage. De har heldigvis nogle gode bedsteforældre som passer godt på dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Syntes det er godt i plejer jeres forhold. Det er vigtigt…. børn tager ikke skade,af at tilbringe lidt ferie hos bedsteforælder…. for hvis mor og far,er glade smitter det af på ens børn.
  Så nyd jeres kærste tur, man har brug for at lade op engang i mellem og ser ikke noget forkert i det….. xxxx for jeres kærlighed må blomstere endnu mere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Fie <3 Kommentaren nedenfor prikkede til en eksisterende dårlig samvittighed, så din faldt på et tørt sted.
   Jeg har tænkt lidt tilbage på min egen barndom og noget af det bedste jeg vidste var faktisk ferierne hos min farmor. Både hos dem og når vi var med på camping. Hun var den bedste i verden for mig og virkelig et kært minde. Jeg husker ikke at jeg følte mig svigtet, men tværtimod meget elsket. Jeg håber mine børn får det samme tætte bånd til deres bedsteforældre og tilsvarende skønne minder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  De kommer bare til at nyde det. Jeg var 17 dage væk fra min datter da hun var to (arbejde) og gik helt fint, så 5 dage klare de sagtens

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg læser ofte din blog med jævne mellemrum, og ville lige være “up to date” og falder så over dette indlæg og dertilhørende kommentarer – jeg har aldrig kommenteret på noget før, menbæiver simpelthen nødt til det nu 😉 Du er nok en af de mødre jeg misunder mest, med alt det du gør for dine børn og din måde hvorpå du altid prioriterer dem frem for alt. Hvis man skriver du er egoistisk, har man ikke fulgt med :-/ jeg siger bare, afsted med jer, nyd det, nyd hinanden og husk lige at ungerne er et sted hvor de bliver elsket og fyldt op med kærlighed 💕 Og savn er faktisk en sund ting at lære 👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Rikke, bare tak 🙂 Jeg blev netop så ked af kommentarerne da jeg følte mig enormt dømt og misforstået. Det er virkelig rart at du tog dig tid til at skrive <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Åhr man bliver altid så glad af at læse dine skønne opslag ☺ Håber I får en fantastisk tur, pigerne vil helt sikkert nyde tiden med bedsteforældrene. ♥

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Jeg har ikke kommenteret ret meget herinde på din blog, men fulgt meget med og læst om din og jeres rejse. Jeg er selv tvillingemor og faldt over din blog via tvillingegruppen, og jeg må sige at din blog er gået fra at være “bare en almindelig mommyblog” i starten til at være en stærk og ægte fortælling om livet og alle dets bump. Hatten af for dig at du så modigt og ærligt beriger blogosfæren (som ellers kan være temmelig lyserød) men noget ægte.
  Nu har jeg også tre børn som jeg har været væk fra af flere omgange, mest på grund af arbejde. Men jeg må indrømme at jeg godt kan blive lidt træt af bla. Lola Jensen og andres “angst” for at lade ungerne blive passet. Come nu on, altså! Vi curler og pusser og passer vores unger som det aldrig er set før! OG det er for det meste godt, men altså os moderne mødre må sgi godt en gang imellem slippe tøjlerne og pleje parforholdet – og da ISÆR med jeres historie! Afsted med dig, stik den dårlige samvittighed en skråt-opper og NYD det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Så børnene tager måske mindre skade af en familie i total opbrud? Jeg synes da at det er flot og fint, og dejligt for nanna og mand, at de kan få det til at fungere igen. 5 nætter væk fra en 2 årig, hvad gør forældre mon til delebørn, og mon ikke babysitter ikke er en ukendt fra skranken i fakta…. Hold dog mund. God tur, Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Matilde

  Hej igen Nanna,
  Det var min kommentar, som du blev ked af, og det er jeg naturligvis rigtig rigtig ked af. Jeg kan godt se, at den er dårligt formuleret ift. Pointe, det vil jeg give dig helt ret i. Jeg siger ikke (!!) at du er en dårlig mor – det vil jeg altså lige påpege, for det synes jeg ikke, at du er. Jeg læser nu med ofte, og jeg nyder det – jeg kunne bare mærke, at det her indlæg ramte noget i mig, som jeg slet ikke var enig i, overhovedet. Derfor skulle jeg alligevel have skrevet det på en anden måde – det kan jeg sagtens se nu. Selvfølgelig skal man have ego-tid (igen: ikke sagt, at du er egoistisk, det var ikke dét jeg lagde i ordet), jeg ville nok have valgt et par færre overnatninger og fået det bedste ud af det.
  Her til slut vil jeg bare sige, at jeg er rigtig ked af, at du blev ked af det – jeg forstår godt, at du blev det, det var bare slet ikke min hensigt. Det beklager jeg – dybt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Mathilde,
   jeg er rigtig glad for du skriver og uddyber. Tak for det. Det sætter jeg stor pris! Jeg kan sagtens se din pointe. Så no bad feelings overhovedet <3
   Kram til dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg er ikke mor endnu. Men jeg kan fortælle dig at jeg har sovet ofte hos mine bedsteforældre- ikke fordi mine forældre skulle noget. Bare fordi jeg elskede det!
  Jeg havde et fantastisk bånd til dem som jeg ikke ellers ville have fået. Jeg er sikker på dine værn nyder deres ferie mere end i gør. No worries ! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmebagte hveder