De er lettet og hurtige at mikse sammen og bage. De holder sig snildt i dagesvis uden at blive tørre. De kan fryses og så er de fyldt med spinat/rødbede. I min verden er de, de perfekte madpakke boller. Ungerne er heldigvis enige. Især spinatbollerne er populære herhjemme og jeg når nærmest aldrig at få nogle smidt i fryseren, fordi de er så hurtigt væk igen. Men de kan altså fryses og det er bare endnu et plus i min bog.
Opskrift på madpakkeboller (spinatboller & rødbedeboller)
Spinatboller
18 stk
250 gram spinat (kan erstattes af frossent – mel skal så tilpasses)
25 g gær
2 tsk honning
1 tsk salt
6 dl vand
4 dl durummel
Ca 11 dl hvedemel
Vand til pensling
Rødbedeboller
18 stk.
250 gram revet rødbede
25 g gær
2 tsk honning
1 tsk salt
6 dl vand
4 dl durummel
Ca 10 dl hvedemel
Vand til pensling
Blend spinat sammen med en smule af vandet. Jeg bruger min minihakker, men en blender eller stavblender kan også bruges. Resten af vandet kommes i en skål og gæren opløses heri. Tilsæt spinat, honning, salt og rør godt. Kom durummel i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. De skal muligvis mere i, men vær opmærksom på ikke at blive ved med at komme i. Spinaten gør dejen våd at arbejde med, men bollerne bliver tørre, hvis man putter alt for meget mel i.
Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt i minimum en time.
Rødbedebollerne laves efter samme fremgangsmåde og hæver samme tid. Jeg bruger en Moulinex til at rive rødbederne. Det går stærkt.
Ælt dejen igennem igen. Form 18 boller
Sæt på bageplade og lad hæve i cirka 1/2 time. Pensl med vand.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag i cirka 12-15 minutter.
Find også opskrift på // Pizzasnegle // Rødbede boller // pølsehorn // mini rugbrød // regnbuemuffins // Eller alle opskrifter HER
Hvor er de festlige, rødbedeboller har jeg fået i burger sammenhæng, det giver også et godt pift (:
– A